Ara llegint
Un homenatge de Ciutadella a la cadira Coca Rossa

Un homenatge de Ciutadella a la cadira Coca Rossa

La corporació municipal de Ciutadella, en el marc de la inauguració del centenari de les cadires Coca Rossa, ha fet un acte de reconeixement a una empresa pionera i a una nissaga que, al llarg de tres generacions, ha mantingut l’activitat artesana.

La cadira Coca Rossa és una de les creacions menorquines més internacionals. És una cadira de fusta i tela, inspirada amb la típica cadira plegable de tisora, però més còmoda, i amb una variant que és de balancí.

L’alcaldessa, Joana Gomila, ha lliurat una aquarel·la artística als cosins Lluís Anglada i Miquel Anglada, que reprodueix una estampa de la farola del port de Ciutadella, amb una inscripció que proclama el reconeixement «als descendents de Miquel Anglada Alzina, memorable pioner empresarial, creador de l’emblemàtica cadira Coca Rossa, que ara compleix el centenari».

La mostra, que roman a les dependències de la Sala Xec Coll, es divideix en cinc parts. La primera, que actua com a presentació, contextualitza els visitants en la temàtica de l’exposició, amb la història i l’evolució dels seients, tot proporcionant-los uns punts de partida per recórrer-la. La segona i la tercera (les parts centrals) expliquen, de manera concreta, els orígens de la cadira, on i com sorgeix, les variacions que ha sofert, la patent, les fases de fabricació i els usos culturals. La quarta és un espai de reconeixement al creador, als seus invents i al taller familiar. L’exposició finalitza amb una cinquena part, una mostra de cadires actuals i d’altres cadires que han estat restaurades.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt