Ara llegint
Dispositiu especial a les àrees recreatives i zones d’acampada per un bon funcionament durant la Setmana Santa

Dispositiu especial a les àrees recreatives i zones d’acampada per un bon funcionament durant la Setmana Santa

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) comptarà durant la Setmana Santa amb un servei especial a àrees recreatives i zones d’acampada de Mallorca. Així, des d’avui mateix i fins el 6 d’abril, 30 persones repartides a deu zones s’encarregaran de garantir el bon funcionament de les instal·lacions, en previsió de l’augment d’afluència a causa dels dies festius. A més, els informadors COVID seguiran desenvolupant la seva tasca en els indrets on s’hi sol concentrar més gent.

A més del reforç de personal, l’IBANAT ha contractat un servei de vigilància nocturna per a les zones d’acampada que gestiona a Lluc. D’aquestes tres instal·lacions, dues n’augmentaran la capacitat de cabuda d’usuaris. Així, sa Font Coberta passarà de 121 places a 190 i Marjanor, de 90 a 140.

Les tasques que es duran a terme consistiran, essencialment, en el control d’aforament dels espais, la gestió de permisos i reserves, desinfecció dels espais i retirada de fems. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Bunyola ha decidit, a causa de la gran afluència en les darreres setmanes, clausurar l’àrea recreativa de Caubet durant aquests dies festius.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha agraït la tasca al personal d’IBANAT i als Agents de Medi Ambient,«que realitzen una tasca ingent i imprescindible per garantir que l’ús públic del medi natural no posi en risc la conservació dels espais». Mir ha volgut fer una crida a la responsabilitat ciutadana i ha recordat que «el gaudi del medi natural és un dret que des de la Conselleria tenim el deure de garantir, però com a societat tenim la responsabilitat col·lectiva de gaudir-lo amb seny, deixant-hi la menor empremta possible».

Cal recordar que la normativa sanitària s’aplica igualment a les àrees recreatives i zones d’acampada. Així, a les taules de les àrees recreatives hi podrà haver un màxim de sis persones de dos nuclis de convivència diferents. Tot i ser exterior, s’haurà d’utilitzar la mascareta sempre que no s’estigui menjant o bevent.

Respecte a les zones d’acampada, i d’acord amb la normativa vigent, cada tenda pot estar ocupada únicament per un nucli de convivència.

Pel que fa a l’ús del foc, si no s’indica el contrari, hi està permès, però s’ha de fer a les torradores habilitades. Igualment, les taules per menjar-hi no es poden reservar i s’ha de tenir en compte que, aquelles destinades a persones amb mobilitat reduïda, només es podran ocupar si no hi ha gent que les necessiti.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt