Ara llegint
El Consell Insular d’Eivissa fomenta el reciclatge mitjançant la campanya “L’Art de Reciclar”

El Consell Insular d’Eivissa fomenta el reciclatge mitjançant la campanya “L’Art de Reciclar”

El Conseller de Presidència i Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa, Vicente Roig, ha presentat la campanya ‘L’Art de Reciclar’ que es desenvoluparà al llarg del mes de maig i fins a mitjans de juny, per al foment del reciclatge a l’illa d’Eivissa, amb la col·laboració d’ECOEMBES.

Coincidint amb dues diades molt rellevants, com són el dilluns 17 de maig, el Dia Mundial del Reciclatge, i el 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient, el Departament de Gestió Ambiental intensificarà les accions comunicatives a través d’anuncis i xarxes socials amb el missatge principal recordant a la ciutadania la importància del reciclatge i, a través de l’art con “com a potent mitjà comunicatiu”, es crearà una escultura representativa de l’illa d’Eivissa, construïda amb material reciclat per part d’un artista local.

Roig ha explicat que en l’aspecte participatiu, per a la part artística de la campanya es compta amb la col·laboració dels alumnes de cinc centres educatius de l’illa (CEIP S’Olivera a Puig d’en Valls; Col·legi Ntra. Sra. De la Consolació a Eivissa; CEIP Sant Carles a Sant Carles; CEIP Sant Ciríac a Sta. Eulària i CEIP Sant Rafel a Sant Antoni) per a recopilar el material de reciclatge necessari per a la construcció de l’obra. Participen un total de 17 grups (dels quals 11 són de 4t de primària, 4 de 5è primària i 2 de 6è) i 271 alumnes. “El que volem és implicar activament als escolars en la campanya, promoure la sensibilització envers el reciclatge, i recordar com separar correctament en cada contenidor”.

Els alumnes dels centres participants aporten els residus que han separat a casa per a formar part de la construcció de l’escultura. Posteriorment l’artista passa a recollir els materials per cada una de les escoles participants i explica el projecte als alumnes, fent-los així partícips de l’obra.

El treball de sensibilització envers els alumnes es complementa amb la impartició d’altres tallers de l’Oferta educativa del Consell sobre residus i reciclatge. Està previst impartir un total de 45 tallers als diferents centres.

A més, el conseller de Gestió Ambiental ha recordat que hi ha un telèfon gratuït a l’abast dels ciutadans i empreses que tinguin dubtes i necessitin informació sobre el reciclatge, el 900 264 878, a més del web residus.conselldeivissa.es.

Xifres de recollida de residus

Vicente Roig ha aprofitat aquesta presentació per donar compte de les xifres en recollida de residus a l’illa d’Eivissa corresponents al primer quadrimestre de 2021, “amb dades que es duen a l’esperança” ja que s’observa una tendència positiva en quant a volum de residus reciclats: així, en el primer quadrimestre de 2021 el reciclatge de residus suposa un 20,96%, mentre que al 2020 va ser d’un 16,11% i al 2019 un 15,32% “tenim una tendència positiva que ens parla d’una major conscienciació entre la ciutadania i d’un gran treball per part de tots els implicats en la recollida selectiva”. Roig també ha parlat de les dades de la nova recollida orgànica que s’ha posat en marxa als municipis d’Eivissa, Sant Antoni, Sant Josep i Santa Eulària, “amb 329 tones de fracció orgànica, del contenidor marró, recollides en aquests darrers mesos. La ciutadania està molt conscienciada, les campanyes d’informació estan funcionant i anem pel bon camí”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt