Ara llegint
Estar al costat del ciutadà

Estar al costat del ciutadà

L’Ajuntament de Felanitx ha centrat els seus esforços en cercar alternatives per ajudar als residents i a les empreses locals, sense oblidar el manteniment i reforma d’infraestructures ni les iniciatives per avançar cap a un municipi més sostenible

Aquests darrers anys l’Ajuntament de Felanitx ha apostat per estar “al costat del ciutadà” perquè, afirmen, ha estat una legislatura complicada: “La gestió d’una pandèmia i crisi econòmica a més d’haver tingut dos temporals (Glòria i Juliette), han provocat, que sense deixar de banda la feina diària, hàgim hagut de cercar alternatives per ajudar al ciutadà i a les empreses perquè el nostre municipi continuàs endavant”, expliquen el respecte.

Així i tot, prossegueixen, al municipi s’han fet diferents inversions a nivell d’infraestructures. Concretament, segon s informen, s’ha reformat la plaça de s’Arraval i el Passeig Joan Estelrich, s’han creat diferents zones d’aparcament i s’han pogut construir la pista d’atletisme i una deixalleria, a més d’adequar carrers en mal estat. “A Cas Concos hem aixecat un “tapadero” en el camp de futbol i hem comprat diferents solars per fer-hi la reivindicada plaça, mentre a s’Horta estam a punt de comprar un edifici que serà per les entitats del nucli”, afegeixen.

LA inauguració de la nova deixalleria municipal. (Foto: Ajuntament de Felanitx)

A Felanitx també s’han impulsat iniciatives per preservar el medi ambient, entre elles la posada en funcionament de la Deixalleria Municipal, la bonificació d’un 50% de l’IBI als propietaris d’habitatges que instal·lin plaques d’autoconsum, la col·locació de punts de recàrrega elèctrics i la intervenció de la patrulla verda per “controlar el turisme de residus i identificar les persones que han abocat enderrocs a llocs inadequats”.

Pel que fa a la Sanitat, des del Consistori indiquen que s’ha cedit al Govern part de l’edifici del Centre Cívic de Portocolom perquè es traslladi la UBS “a un lloc en millors condicions”, a més d’un terreny per construir un hospital. En l’àmbit educatiu, detallen, s’han adequat els centres escolars del municipi i garantit la gratuïtat a les escoletes de 0-3 anys, a més de dur-se a terme la compra d’un terreny per la futura escola nova.

La maquinària del rellotge de La Sala. (Foto: Ajuntament de Felanitx)

Per promocionar la cultura, d’altra banda, s’han realitzat actes com el certamen d’arts plàstiques i el premi de poesia Miquel Bauçà, a més de donar suport als escriptors amb la fireta del llibre i de promocionar artistes del municipi i d’altres indrets a través de la Nitx de l’Art que Felanitx té per Sant Agustí, expliquen fonts municipals. Quant al patrimoni indiquen que “no s’ha deixat de posar en valor Els Closos i els jaciments arqueològics del terme, i a més s’ha restaurat el rellotge de La Sala, entre d’altres”.

De cara al futur, l’Ajuntament de Felanitx aposta per millorar el conjunt d’infraestructures del cicle de l’aigua, un propòsit “primordial” per acabar amb el problema de les fuites d’aigua i abastir d’aigua potable a tot el municipi. “S’ha fet molta feina amb la síquia de la Vila per evitar inundacions quan hi ha precipitacions excessives i és necessari continuar amb la separació de les xarxes de clavegueram i pluvials”, expliquen. Altres reptes són implantar el servei de recollida selectiva porta a porta, “per avançar cap a un Felanitx més sostenible” i continuar fent feina, conclouen, per aconseguir l’aprovació definitiva del PGOU.

La nova pista d’atletisme Joan Pons. (Foto: Ajuntament de Felanitx)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt