Ara llegint
Fomentar el benestar i l’esperit participatiu i comunitari de poble

Fomentar el benestar i l’esperit participatiu i comunitari de poble

Montuïri Fora Vila

Aquestes han estat les línies de feina que s’ha marcat els darrers anys l’Ajuntament de Montuïri, que durant la legislatura ha apostat per la construcció  i reforma d’infraestructures i ha destinat recursos a projectes vinculats amb la cultura, la igualtat, l’educació i la participació ciutadana

Durant aquesta legislatura l’Ajuntament de Montuïri ha duit a terme una sèrie de projectes que “han millorat la vida dels ciutadans i han tornat a posar aquest municipi del Pla de Mallorca en el mapa”, asseguren des del Consistori.

Diverses infraestructures municipals o públiques, segons expliquen, han rebut un impuls “important”, com la reforma integral de l’edifici de l’Ajuntament, la millora del darrer tram de l’avinguda des Dau, la redacció dels projectes per arreglar la recollida de pluvials dels carrers de la Constitució i de Pere Capellà o la instal·lació de plaques solars perquè generin energia verda a diversos indrets. 

La Sala Mariana, convertida en espai polivalent. (Foto: Ajuntament de Montuïri)

“Cal esmentar també el conveni amb el Bisbat de Mallorca per l’ús compartit de la Sala Mariana, aconseguint així una reivindicació històrica com és tenir un espai polivalent al centre del poble”, informen, per afegir a continuació que mereixen una  menció “especial” dos projectes que suposaran “un abans i un després” dins el poble de Montuïri.

El primer és la construcció del nou centre de Salut al carrer de sa Mostra després que l’Ajuntament compràs el solar i el cedís al Govern de les Illes Balears i que es preveu que sigui una realitat en els propers mesos. D’aquesta manera, indiquen, es milloraran substancialment les actuals infraestructures sanitàries, que a l’edifici de Ca ses Monges “havien deixat de ser adequades per donar un servei òptim”. 

Les cases que allotjaran el nou museu arqueològic. (Foto: Ajuntament de Montuïri)

El segon és la reforma de les cases de Son Fornés per albergar el nou museu arqueològic que actualment es troba al molí des Fraret. Amb aquesta acció, jaciment i exposició es trobaran al mateix lloc juntament amb el centre d’investigació i tot plegat “convertirà Montuïri en un lloc de referència de la prehistòria a la Mediterrània occidental”.

Al municipi també s’ha fet feina en  la millora de les instal·lacions esportives (reforma dels vestidors del pavelló, instal·lació de noves xarxes de protecció al camp de futbol, canvi de paviment a la pista de tennis, millores diverses a les pistes de pàdel) i en Joventut, amb l’adequació de l’Espai Jove a través de la figura de la dinamitzadora juvenil.

Les actuacions més destacades en matèria de Cultura, expliquen des de l’Ajuntament, han estat continuar amb el procés de digitalització de l’arxiu municipal i traslladar la biblioteca municipal a l’edifici de Ca ses Monges per disposar d’una infraestructura més adequada; també s’ha duit a terme una programació estable amb diferents activitats, s’ha donat suport a la investigació sobre temes montuïrers i s’ha emmagatzemat “adequadament” el patrimoni material relacionat amb els cossiers de Montuïri. 

En l’àmbit de la igualtat, fonts municipals indiquen que per primera vegada s’ha dotat pressupostàriament aquesta àrea: s’han dedicat dos carrers a dones montuïreres (la mestra Jerònia Juan i l’apotecària Jerònia Verd), s’ha signat un conveni de participació en matèria d’igualtat amb la Mancomunitat del Pla i s’han celebrat les diades del 8M i el 25M amb les associacions de dones de la vila. 

D’altra banda, durant aquesta legislatura, des de la regidoria d’Educació i Participació Ciutadana s’han duit a terme diferents projectes, dels quals destaquen la millora les infraestructures educatives amb una reforma del pati de l’escola i una nova aula per a l’escoleta. A més, “hi ha projectes a punt d’acabar, com són la creació d’un gimnàs per a l’escola i una millora dels accessos al centre per tal d’afavorir les rutes a peu”.

Des del Consistori també ressalten la posada en marxa de tallers d’acompanyament familiar per a les famílies amb nadons i per aquelles amb infants que han de començar l’escola i no han estat mai escolaritzats i l’impuls a la participació ciutadana amb la creació del Consell Escolar Municipal i amb una assemblea ciutadana.

Tot plegat respon a un projecte de poble “que té els montuïrers i les montuïreres, així com el seu benestar, com el principal objectiu”. Oferir una millor qualitat de vida, continuar l’esperit participatiu i comunitari de poble, conclouen, són les línies de feina que han marcat aquests darrers anys a l’Ajuntament de Montuïri.

Estat d’Es Dau després de la reforma. (Foto: Ajuntament de Montuïri)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt