Ara llegint
Formentera edita la part referida a l’illa del “Cançoner Popular de Catalunya” de Baltasar Samper

Formentera edita la part referida a l’illa del “Cançoner Popular de Catalunya” de Baltasar Samper

El Consell Insular de Formentera ha editat el volum corresponent a l’illa dels materials recollits per Baltasar Samper l’any 1928 per a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, edició que ha anat a càrrec de Jaume Escandell Guasch.

Aquest és el tercer número de la col·lecció Obra del Cançoner Popular de Catalunya, un treball coordinat per Isidor Marí, del qual ja s’han publicat dos volums, corresponents als municipis de Sant Josep de sa Talaia, a càrrec del mateix Isidor Marí, i de Sant Antoni de Portmany, a càrrec de Cati Marí Serra.

La publicació recull els texts escrits de la totalitat de les interpretacions cantades que va recollir Baltasar Samper a Formentera entre els dies 15 i 18 de setembre de 1928, així com també les notacions musicals que va elaborar i un conjunt de trenta fotografies que va realitzar a les persones que entrevistà i als espais i edificis que més cridaren la seua l’atenció.

La documentació original de la missió de Baltasar Samper i Ramon Morey a les Pitiüses de l’any 1928 es troba a la Biblioteca de Montserrat i també, en format digital, al Centre de Documentació de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

El volum núm. 10 dels materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, editat l’any 2000 per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, ja inclou una selecció dels texts i unes poques fotografies, però l’edició que ara es presenta ofereix tots els materials recollits durant aquella missió de recerca.

L’edició d’aquest volum ha tingut un cost aproximat d’uns 3.500 euros i pròximament es podrà trobar a les llibreries. Com en els casos anteriors, hi participen el Consell de Formentera i el d’Eivissa, i els ajuntaments de l’illa d’Eivissa, així com el Govern de les Illes Balears.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt