Ara llegint
Inca aprova destinar 54.000 euros en ajudes directes a entitats i associacions

Inca aprova destinar 54.000 euros en ajudes directes a entitats i associacions

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat, durant la celebració del plenari ordinari del mes d’abril, les bases reguladores de la convocatòria de tres línies de subvencions per a entitats i associacions amb activitat al municipi. Es destinaran un total de 54.000 euros amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i promoció de les entitats socials sense ànim de lucre, associacions de Gent Gran i entitats de joventut, oci i temps lliure; i, en conseqüència, dinamitzar la ciutadania.

«En aquests moments tan complicats, volem seguir al costat de totes les entitats que treballen a Inca i desenvolupen una tasca imprescindible al municipi. El nostre objectiu, per tant, és continuar ajudant al teixit associatiu d’Inca i potenciant-lo», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Així doncs, la primera línia de subvencions, dotada amb un pressupost de 40.000 euros, està dirigida a entitats socials sense ànim de lucre. Aquestes ajudes tenen per objecte impulsar la realització d’actuacions i activitats de caràcter social que es realitzen en benefici de tota la comunitat. «Enguany hem fet un esforç addicional per intentar simplificar al màxim les bases per tal de facilitar els tràmits i que aquestes ajudes puguin ser accessibles per a totes les entitats i associacions del municipi» destaca el regidor de Participació i Joventut, Andreu Caballero.

D’altra banda, les associacions de Gent Gran poden adherir-se a la segona línia d’ajudes, a la qual s’ha destinat una partida de 8.000 euros. «D’acord amb la situació actual, enguany la prioritat d’aquestes ajudes és garantir la continuïtat i reactivació d’aquestes entitats i propiciar la posada en marxa de diferents actuacions i activitats, atenent a la normativa contemplada als Plans de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la Crisi Sanitària ocasionada per la COVID-19 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears», destaca la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Antònia Pons.

En concret, es valora que les activitats estiguin enfocades a promoure un envelliment actiu, saludable i satisfactori; i mantenir i potenciar l’associacionisme, els espais d’oci i temps lliure per la participació social del col·lectiu de persones majors i Tercera Edat del municipi d’Inca.

Per últim, l’Ajuntament d’Inca dedica 6.000 euros en ajudes directes a associacions i entitats de joventut, oci i temps lliure. La finalitat d’aquesta tercera línia de subvencions és impulsar la realització d’activitats d’oci i de temps lliure i el desenvolupament d’activitats que tinguin els infants i els joves com a principals protagonistes, en especial aquelles accions que relacionades amb l’art, la cultura, l’educació, el patrimoni, l’esport, el lleure, l’oci saludable, el medi ambient, la igualtat, la diversitat sexual i de gènere o la promoció de la comunitat.

El termini per sol·licitar la concessió de les subvencions és del 31 de maig al 31 de juliol de 2021. Després, les entitats disposaran fins al 31 d’octubre per presentar la justificació i tota la documentació necessària. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt