Ara llegint
La Denominació d’Origen Oli de Mallorca s’apropa als escolars amb una unitat didàctica

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca s’apropa als escolars amb una unitat didàctica

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular del Departament, Joan Font, han visitat amb el president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, Joan Mayol, i la representant de la junta, Tiffany Blackman, la tafona Aubocassa a Manacor, per valorar-ne el darrer projecte subvencionat i per estudiar possibles actuacions d’ampliació.  

El Consell Insular ha col·laborat econòmicament amb la DO Oli de Mallorca, finançant 9.600 euros del projecte de creació de material didàctic per a la promoció d’oli de Mallorca entre els escolars, per afavorir l’economia i el producte local.

El material educatiu es troba en línia a http://olidemallorca.recursoseducatius.es/ i consta de dues parts, una per al professorat i una altra per a l’alumnat de primària. Així mateix, s’ha creat una aplicació per a mòbil que ofereix rutes en família per entorns olivers, on s’especifica la durada, la dificultat i els punts d’interès de les rutes.

El conseller Alzamora ha remarcat que «el producte de Mallorca necessita que el consumidor el conegui i en faci promoció. Al final, això és el que farà que l’oli sigui valorat i més consumit». En aquest sentit, és important «donar a conèixer el producte als infants perquè siguin futurs consumidors del producte».

La unitat didàctica es va idear com un material d’ús lliure i autònom, per tal de poder incloure conceptes de forma transversal dins les aules. Des de la DO Oli de Mallorca afirmen que el projecte ha tengut i té un impacte positiu, de fet, el president, Joan Mayol, valora que «els escolars coneguin el valor saludable, agronòmic, ambiental i tradicional de l’oli d’oliva com a component essencial de la dieta mediterrània».

Pel que fa a la delegada d’Aubocassa, Tiffany Blackman, ha remarcat la importància de promocionar i «defensar el consum local d’oli de Mallorca». Amb aquest projecte, ha dit, es tracta «d’apropar el producte i la DO a les famílies, que enguany han tengut molt de temps per estar juntes».

Pròximes passes

D’altra banda, des de la DO també treballen per reforçar la difusió del material i poder fer tallers presencials, per oferir-los com a recurs complementari als centres educatius, per al pròxim curs 2021-2022, quan la situació epidemiològica hagi millorat i hi hagi temps de preparar les visites al començament dels cursos.

Pel que fa a l’aplicació mòbil, també ha tingut un bon acolliment, ja que fins ara compta amb 1.500 descàrregues. L’objectiu a partir d’ara serà ampliar-ne les utilitats, les rutes o la possibilitat d’oferir el contingut en altres idiomes, per al turisme familiar, ja que, encara que la majoria de descàrregues provenen d’Espanya, i especialment de Mallorca, s’ha observat que també n’hi ha de països estrangers, com el Regne Unit o Alemanya.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt