Ara llegint
L’ampliació del CEIB Ses Cases Noves de Marratxí preveu 12 aules noves per a 360 alumnes

L’ampliació del CEIB Ses Cases Noves de Marratxí preveu 12 aules noves per a 360 alumnes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat avui dematí l’ampliació del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí. Les obres suposen una inversió total d’1.369.580 euros, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquest projecte d’ampliació donarà resposta a les necessitats d’infraestructures del centre i el convertirà oficialment en un centre de dues línies (6+12) a més d’eliminar les cinc aules modulars actuals.

Armengol ha agraït a l’Ajuntament de Marratxí per la seva “implicació constant” pel que fa a les polítiques educatives, ja que a través de la “lleialtat institucional” es possibilita dur a terme obres com les de l’ampliació del CEIP Ses Cases Noves.

En aquesta línia, la presidenta ha destacat que “es fa possible la millora de les instal·lacions per als nostres infants i per al professorat”. De fet, ha destacat l’educació com a principal prioritat del Govern i n’ha destacat, com a exemple, la inversió de 80 milions d’euros que des del 2015 s’ha realitzat a través del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023.

De la mateixa manera, Armengol ha agraït a la comunitat educativa el “treball immens” en un any “tan dolorós i dificultós” i la implicació que ha tengut per conviure amb la pandèmia, ja que “han demostrat que l’escola és un entorn segur i absolutament adient per als nostres infants”.

Per part seva, el conseller March ha valorat les millores que suposarà l’obra per al centre, al mateix temps que ha destacat “la feina excel·lent” de la comunitat educativa “en una situació mai prevista”. En aquesta direcció, ha assegurat que “l’alumnat està tenint una resposta excepcional per adaptar-se a unes circumstàncies que ningú no havia imaginat”. A demés, ha assegurat que en dies com els d’avui és quan es produeix “una demostració clara que quan hi ha un esforç col·laboratiu entre ajuntaments i totes les institucions és quan més pot progressar l’educació”.

En la visita els han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; l’arquitecta tècnica de l’IBISEC, Silvia Casals, així com el batle de l’Ajuntament de Marratxí, Miquel Cabot, i membres del seu consistori, a més de la directora del CEIP, representants de l’equip directiu i de la comunitat educativa del centre.

Per a 360 alumnes del municipi

El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera i incrementarà en 1.077 metres quadrats la superfície construïda del centre. Aquesta intervenció suposa una inversió de més d’1,3 milions d’euros i forma part dels projectes del Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La nova construcció suposarà la creació de dotze aules noves, una porxada, magatzems i banys adaptats. L’ampliació es fa allargant l’edifici d’aules, fent servir la mateixa amplada del passadís central, situant aules a una i altra banda d’aquest passadís. Entre l’edifici existent i l’ampliació, tant a la planta baixa com a la primera planta hi ha un distribuïdor, de manera que la planta baixa tindrà la funció d’accés secundari per a professors per la part de darrere i accés als patis per als alumnes per la part de davant. Al final de l’edifici hi haurà una escala nova que comunicarà amb l’exterior.

A la planta baixa s’ha disposat una porxada per a les aules d’infantil i la unió de les dues porxades actuals, i, a més, s’ha esbucat un magatzem. L’espai lliure actual, que no es construirà amb l’ampliació, s’habilitarà com a pati per a les aules d’infantil, i els jocs actuals es traslladaran a la nova ubicació. A la planta primera, a més, s’incorporaran dos banys adaptats, un per a cada sexe.

Les obres es varen iniciar a final de juny de l’any passat i està previst que finalitzin per al tancament del curs 2021-2022.

Més de 25 milions per a 2021
 
Aquesta actuació de més d’1,3 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Cal destacar que la inversió en infraestructures previstes a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) de 2021 és de 25.186.771 €. Aquesta xifra és el total previst per a inversions reals en infraestructures educatives. L’únic projecte que es finançarà a través de l’impost del turisme sostenible (ITS), l’ampliació de l’IES Isidor Macabich, es tradueix en una aportació de 2.736.625 €.

El Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 ha permès planificar de manera ordenada i equitativa la millora de les infraestructures educatives de les Balears. Seguint les directrius del Pla, des del mes de setembre de 2015 s’hauran invertit un total de 88 milions d’euros en infraestructures educatives, que suposen 1.097 actuacions al 85 % dels centres educatius de les Illes Balears (273).

Les principals línies d’actuació previstes en el Pla d’Infraestructures són les següents:

  • Ampliacions: CEIP Escola Nova de Porreres, CEIP Punta de n’Amer, CEIP Sa Torre, CEIP Montaura, CEIP Sant Miquel, CEIP Simó Ballester, CEIP Ses Comes, CEIP Rosa dels Vents, CIFP Pau Casesnoves, IES Porto Cristo i IES Isidor Macabich.
  • Nous centres: CEIP Caimari, CEIP Campos, CEIP Can Picafort, CEIP Inca, CEIP Palma B i CIFP Ciutadella.

A més, també estan previstes les obres de reforma al quarter General Luque d’Inca per acollir el Museu de l’Educació, la reforma del quarter de Santiago, la reforma del Conservatori de Menorca i la construcció dels gimnasos dels CEIP Puig d’en Valls, Pere Cerdà, Joan Mas i Verd, Xaloc i Na Penyal.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt