Ara llegint
Eivissa concedeix una nova carta de mestra artesana i 13 cartes d’artesans

Eivissa concedeix una nova carta de mestra artesana i 13 cartes d’artesans

Eivissa concedeix una nova carta de mestra artesana i 13 cartes d'artesans

El Consell Insular d’Eivissa ha lliurat avui la nova cartes de mestra artesana i les 13 noves cartes d’artesans que s’han obtingut en les ponències tècniques de maig i juny de 2023. Es dona la circumstància que, per primera vegada, s’acredita la carta a dues floristes.

La carta de mestra artesana és per a l’ofici d’espardenyera. Per obtenir aquesta carta s’han d’acreditar almenys 10 anys exercint l’ofici així com un coneixement més ampli del mateix. Pel que fa a les cartes d’artesans, els oficis sol·licitats són molt variats; a més de florista, es reconeixen cosidores, joiers i joieres, una bijutera, espardenyeres, capells de floc i un cuirer.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha agraït als artesans “ser un magnífic exemple de feina, esforç, avantguarda, respecte per les tradicions i professionalitat” animant-los a seguir endavant amb una feina “que és també una senya d’identitat de la nostra illa”.

Per la seva banda, la consellera de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans, Maria Fajarnés, ha donat l’enhorabona a la mestra artesana i els artesans que han obtingut les seues acreditacions “per dur endavant un ofici que ens ajuda a mantenir vives les tradicions i posar en valor un tipus de producció sostenible i respectuosa”. Fajarnés ha destacat que la prioritat del departament és donar suport a un sector “que està en constant creixement a través de tres eixos: protecció, difusió i promoció de la nostra artesania”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt