Ara llegint
Eivissa sanciona amb 106.000 euros cinc lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 106.000 euros cinc lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 106.000 euros cinc lloguers turístics il·legals

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme ha resolt interposar cinc sancions de 20.000 euros (tres d’elles), 40.000 euros i 6.000 euros (cinc expedients sancionadors en total), per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a Eivissa, a les localitats d’Eivissa, Sant Josep i Jesús. 

Aquestes cinc sancions que sumen un total de 106.000 euros, s’han tramitat després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges, i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització de les vivendes sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o la comunicació prèvia. En un dels casos era la mateixa inquilina de l’habitatge qui llogava habitacions de la vivenda arrendada i que anunciava a grups de Facebook, on posava al lloguer habitacions per 25 euros la nit. Va ser la mateixa propietària del pis qui va denunciar la seua inquilina a qui se li ha posat una multa de 6.000 euros per “activitat clandestina no permesa per la llei turística” ja que es tracta de lloguer turístic en una vivenda ubicada en edifici residencial en règim de propietat horitzontal i, per tant, no permesa per aquesta llei.

En els altres casos, una de les identificacions ha estat possible gràcies al protocol amb Airbnb que, amb la col·laboració de la Policia Nacional, ha permès identificar el comercialitzador i avançar en l’expedient posant fi a l’anonimat per als infractors, i una altra de les sancions ja acull la quantia de sanció màxima en 40.000 euros que es va modificar per llei gràcies a les reivindicacions fetes des d’Eivissa en la passada legislatura.

Els cinc habitatges no són susceptibles de comercialització turística a l’illa d’Eivissa. La publicitat de tots ells es realitzava sense haver presentat declaració Responsable de l’Inici de l’Activitat Turística, i sense estar inscrits en el Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics. Les vivendes es publicitaven a plataformes i a xarxes socials amb calendari de disponibilitat, indicacions de chek-in i de sortida, cancel·lacions de reserva, i altres serveis.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt