Ara llegint
Deià anuncia que a partir de divendres no hi haurà aigua suficient per a tots

Deià anuncia que a partir de divendres no hi haurà aigua suficient per a tots

Deià anuncia que a partir de divendres no hi haurà aigua suficient per a tots

A partir d’aquest divendres, dia 4 d’agost, l’Ajuntament de Deià deixarà de subministrar aigua potable als grans consumidors i a diverses zones del municipi en una mesura insòlita que acaba d’anunciar el batle de la localitat, Lluís Apesteguia.

I és que els 600 metres cúbics de demanda diària resulten excessius per a un municipi amb escassesa de líquid. La font d’Es Molí, única que proporciona cabal al poble de la Serra de Tramuntana, aporta actualment 170 metres cúbics al dia, i de cada vegada la seva aportació va disminuint degut a la manca quasi absoluta de pluja des del mes de febrer.

A més, segons detalla el batle, l’operació per emplenar els dipòsits municipals d’aigua potable mitjançant camions cisterna que acudeixen de Palma és a punt d’esgotar els 54.000 euros de pressupost fixat en el conveni amb l’empresa distribuïdora.

“No hi ha més remei”

“A contracor”, informa el batle, no podran seguir tenint subministrament a partir del dia 4 d’agost els grans consumidors del municipi, els habitatges disseminats de la zona no urbana i les zones urbanes allunyades del nucli de Deià, com són Son Bauçà, s’Empeltada, Coves de Can Puigserver, la Cala i Llucalcari, on hi resideix un nombre important de la població deianenca i on també hi ha nombrosos habitatges de lloguer vacacional.

Això significa que tots els immobles situats fora del nucli urbà estricte de Deià es veuran privats d’aigua en una mesura que, fins ara, mai l’Ajuntament s’havia vist obligat a prendre.

Aquesta mesura es mantindrà en vigor fins que es disposi d’aigua suficient per garantir el servei. Això pot ser fins que baixi la demanda degut a la finalització de la campanya turística o fins que plogui i la font revengui.

El batle, en nom de la corporació, ha dit que “lamentam profundament aquesta situació, i us avisam amb antelació per a què, si n’estau afectats, pugueu disposar les mesures alternatives per tal que aquest fet sigui el menys traumàtic possible”. Així mateix, recorda que les restriccions dictades a mitjan juliol segueixen actives i que determinats usos lligats a l’aigua potable no estan permesos. Un consum superior als 120 litres per persona i dia es considerarà, per tant, un consum abusiu i suposarà el tall del subministrament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt