Ara llegint
El Consell de Formentera s’encarrega de retirar embarcacions varades a la costa

El Consell de Formentera s’encarrega de retirar embarcacions varades a la costa

El Consell de Formentera s'encarrega de retirar embarcacions varades a la costa

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, he retirat els darrers dies quatre embarcacions que varen arribar a les costes de Formentera amb persones migrades i que es trobaven en zones de difícil accés: s’Estufador i s’Espalmador.

“Malgrat que el Consell de Formentera no és l’entitat competent en la neteja d’aquests indrets, les gestions fetes des de la Conselleria de Medi Ambient han permès articular la solució necessària per donar resposta a la demanda social de retirar aquests elements del litoral de la nostra illa i per evitar els efectes que pugui provocar l’abandonament de les embarcacions”, han assenyalat des del Consell de Formentera.

D’aquesta manera s’ha fet una contractació externa d’una empresa especialitzada per retirar les restes de les quatre embarcacions, a més dels diferents residus que hi havia en aquestes zones.

De la zona de les pesqueres Altes es varen retirar tres embarcacions, un motor, que estava sota l’aigua a 20 metres de la costa, garrafes i roba tirada a les roques. Les restes es varen portar a es Copinar, on varen ser retirades per camions del Consell.

De la costa est de s’Espalmador es va retirar una embarcació i garrafes tirades per la costa. L’equip de busseig estava format per sis bussejadors professionals, una barca auxiliar i una plataforma per treure el material. Habitualment, el Consell col·labora amb la retirada de pasteres en les zones de fàcil accés que són enviades després per la seva destrucció

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt