Ara llegint
El Govern aclareix els boscs de Morna i Benirràs deu anys després dels grans incendis

El Govern aclareix els boscs de Morna i Benirràs deu anys després dels grans incendis

El Govern aclareix els boscs de Morna i Benirràs deu anys després dels grans incendis

El Servei de gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori executa, des d’inicis d’any, diverses actuacions a Eivissa per prevenir els incendis forestals. Així, gràcies a dos projectes, s’actuarà a 55,23 hectàrees de l’illa, 38 de les quals corresponen a les zones afectades pels grans incendis forestals.

Un dels projectes executats és el de «Tractament del combustible vegetal en Punts Estratègics de Gestió enfront del risc d’incendis», finançat a través de 108.000 euros provinents de l’Impost de Turisme Sostenible i que ha permès treballar a 20,23 hectàrees.

Les altres actuacions s’han fet a través del projecte «Actuacions preventives en Punts Estratègics de Gestió per a la defensa contra incendis forestals», finançat a través dels Fons Next GenerationEU del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i que compta amb un pressupost de 123.000 euros. Aquest pressupost ha permès executar tasques a 35 hectàrees d’Eivissa.

Grans incendis forestals

La densitat del bosc després de deu anys dels grans incendis forestals de Benirràs i Morna han propiciat aquestes actuacions. Per tal d’afavorir l’evolució del bosc, el Servei de gestió forestal ha realitzat tasques d’aclarida selectives per alliberar la massa i deixar densitats d’arbres més adequades per tal que aquest peus seleccionats puguin créixer, desenvolupar-se i arribar a l’estat adult.

Amb aquestes tasques s’assoleixen dos objectius: reduir el risc d’incendis forestals a l’eliminar la continuïtat horitzontal i vertical del combustible i fer els boscos més resilients davant les conseqüències de l’emergència climàtica, ja que s’afavoreix la formació de boscos amb arbres més grans i més vigorosos per fer front a les adversitats de les sequeres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt