Ara llegint
El Port de Sant Miquel acull tot l’estiu una exposició de fotografies submarines

El Port de Sant Miquel acull tot l’estiu una exposició de fotografies submarines

El passeig del Port de Sant Miquel acull durant tot l’estiu, fins al 30 de setembre, una exposició exterior de fotografies submarines de gran format realitzades en múltiples immersions als fons marins d’aquesta zona de Sant Joan de  Labritja. La mostra, inaugurada aquest divendres horabaixa, ha estat presentada pel director insular de Cultura, Miquel Costa, l’alcalde de Sant Joan, Toni Marí, la comissària de l’exposició Lina Sansano, i ha comptat amb la presència d’alguns dels fotògrafs participants.

Tal com ha explicat el director insular de Cultura, aquesta col·lecció de 28 imatges del fons marí i la vida marina que hi alberga, està realitzada per un grup de fotògrafs eivissencs, especialitzats en la realització d’imatges submarines i que s’han agrupat i creat l’associació Es Blau. Aquests fotògrafs liderats per l’experimentat Joan Costa són: Abel Martínez, Xavier Mas, Joan Pereyra, Vicent Planells i Simón Vila.

La seua intenció és poder compartir amb la gent d’Eivissa i els visitants estiuencs les impressionants imatges d’un port natural que alberga una multitud d’espècies vegetals i animals de gran vistositat i espectacularitat, espècies que a peu de terra no és possible contemplar. Per a Costa, amb aquesta mostra també es fa una crida “a la necessitat de preservar i salvaguardar l’entorn marí i tot l’entorn natural pitiús, donant a conèixer la seua riquesa ambiental”.

L’alcalde de Sant Joan també ha agraït als veïns del port de Sant Miquel la seua participació i implicació en un projecte “que ens va fer molta il·lusió des del primer moment, perquè posa en valor un port com és aquest, ple de vida i un referent del turisme al nostre municipi. Ara, els visitants, podran conèixer també la vida marina d’un dels llocs emblemàtics del municipi”.

Joan Costa, portaveu dels fotògrafs, ha explicat com s’han captat les imatges “que demostren la gran varietat i riquesa de la vida marina al port de Sant Miquel, una oportunitat per conscienciar-nos de la necessitat de cuidar-la i protegir-la”. Les fotografies s’han capturat al llarg dels darrers cinc anys en immersions tant a l’estiu com a l’hivern.

En l’organització d’aquesta exposició hi han treballat conjuntament el Consell Insular d’Eivissa, i en concret el seu Arxiu d’Imatge i So, l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja i ha col·laborat també l’ajuntament d’Eivissa amb la cessió d’alguns dels expositors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt