Ara llegint
El sistema Recicles de devolució i recompensa de llaunes i ampolles de plàstic arriba a Eivissa

El sistema Recicles de devolució i recompensa de llaunes i ampolles de plàstic arriba a Eivissa

El sistema Recicles de devolució i recompensa de llaunes i ampolles de plàstic arriba a Eivissa

Els habitants d’Eivissa que estiguin compromesos amb el reciclatge poden obtenir recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’aposta del Consell i els quatre municipis adherits per RECICLES, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes, que ja està implantat en 4 municipis de l’illa: Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Sant Antoni Portmany.

Així, en un acte que va tenir lloc ahir en el Recinte de Sa Coma, Vicent Roig, conseller de Presidència i Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa, va presentar RECICLES al costat dels regidors de medi ambient dels ajuntaments adherits i Leticia Pou, portaveu d’Ecoembes a Illes Balears.

En concret, aquest sistema de reciclatge premia els ciutadans recicladors amb incentius amb els quals podran ajudar a millorar l’entorn o a ajudar als qui més el necessiten, mentre continuen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida a través del reciclatge.

D’aquesta manera, els prop de 102.000 veïns d’aquests quatre municipis de l’illa d’Eivissa podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en qualsevol dels 640 contenidors grocs situats als carrers d’aquestes localitats eivissenques -als quals se’ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses que podran donar a diversos projectes socials i ambientals. Així, els usuaris de RECICLES a Eivissa també podran donar els seus punts RECICLES i podran col·laborar amb Llogarets Infantils per a ajudar a les famílies afectades pels terratrèmols a Síria.

Vicente Roig ha agraït a Ecoembes haver promogut aquesta iniciativa i als ajuntaments participants, Santa Eulària, Sant Josep, Sant Antoni i Sant Joan, la seva implicació “en una nova aposta decidida pel reciclatge i, la qual cosa també és molt important, per la qualitat del reciclatge” assenyalant que és una assignatura pendent que “encara tots hem d’aprendre”: la de reciclar bé, ja que el percentatge d’impropis en el contendor groc, el de residus que no van en aquest contenidor, “és encara molt elevat. Per això és tan important que es promoguin campanyes com aquesta que ens ajuden a reciclar correctament”.

Pel seu costat, Leticia Pou, portaveu d’Ecoembes a les Illes Balears, ha assenyalat que “agraïm profundament al Consell d’Eivissa i als municipis de Santa Eulalia, Sant Antoni, Sant Josep i Sant Joan la seva confiança en apostar per RECICLES i a tots els habitants de les Illes Balears pel gran acolliment que ha tingut aquest sistema. Els eivissencs cada vegada reciclen més i millor i ara, gràcies a RECICLES, aquest senzill gest impacta positivament sobre el medi ambient i també sobre el nostre entorn”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt