Ara llegint
Els espais inclosos en la Xarxa Natura 2000 estrenen senyalització

Els espais inclosos en la Xarxa Natura 2000 estrenen senyalització

Els espais inclosos en la Xarxa Natura 2000 estrenen senyalització

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat, aquest dijous a Portals Vells, la nova cartelleria instal·lada per donar a conèixer als visitants els valors naturals dels espais Xarxa Natura 2000. Fins el moment, se n’han col·locat 68 arreu de l’arxipèlag i la previsió és col·locar-ne 94 més en els pròxims mesos.

La instal·lació d’aquestes senyals ha comptat amb un pressupost total de 75.561 euros, part dels quals provenien del fons de l’Impost de Turisme Sostenible a través del «Projecte de senyalització dels espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000».

Els senyals que s’han instal·lat tenen com a objectius identificar els espais, descriure’ls, així com aportar diverses informacions sobre l’ús públic, com ara els itineraris, equipaments o elements d’interès. En el cas de les coves senyalitzades, a banda de la informació sobre l’espai, hi ha l’enllaç a la pàgina web per realitzar la sol·licitud d’entrada.

Per illes, se n’han instal·lat ja 8 a Eivissa a les zones de Xarraca, Es Amunts i el Nord de Sant Joan. A Mallorca se n’han instal·lat 20 a zones com Cala Figuera, Cap Enderrocat, Pla des Blanquer, Maristany, Na Borges, Punta de n’Amer, Massís de Randa, La Victòria, Cap Vermell, Cales de Manacor o Cap de ses Salines. Així mateix, n’hi ha dues d’instal·lades a les coves del Pont i del Pirata.

A Menorca ja se n’han instal·lat 40 a les zones de La Vall, Costa Nord i Costa Sud de Ciutadella, La Mola i s’Albufera de Fornells, barranc de sa Vall, Son Bou, Cap Negre, així com dels Allocs a Fornells, de s’Albufera a la Mola, dels Canutells a Llucalcari i de Binigaus a Cala Mitjana.

És la primera vegada que les zones de la Xarxa Natura 2000 que es troben fora dels espais naturals protegits de les Illes Balears compten amb senyalització pròpia per difondre’n els valors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt