Ara llegint
La satisfacció del turista augmenta quan baixa l’afluència de visitants

La satisfacció del turista augmenta quan baixa l’afluència de visitants

Els turistes que han visitat enguany Formentera i s’han trobat un entorn amb una menor pressió humana a l’illa han gaudit més de les vacances. Ho diuen les conclusions del Baròmetre de Satisfacció Turística del 2020 presentat avui.

El fet que hagi baixat el nombre de visitants a causa dels confinaments i les mesures tendents a restringir la mobiolitat ha tengut una repercussió positiva en la satisfacció dels que han vengut, que han deixat en un segon lloc queixes habituals d’anys anteriors, com el renou, la massificació de gent, activitat comercial o de vehicles.

També, en el baròmetre els turistes han assenyalat que el nivell de preus ha estat elevat, però han justificat aquest elevat preu amb la qualitat del servei que han rebut, “un canvi de valoració que ens demostra que anem per el bon camí”, segons ha matisat la presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, que ha presentat els resultats de l’enquesta juntament amb el cap de Promoció, Carlos Bernús, la tècnica de l’Observatori de Dades, Catalina Ramis i la treballadora, Luz Márquez.

Segons han explicat, aquesta és la primera vegada que el Baròmetre es fa des de l’Observatori de Dades de Formentera. Per elaborar-lo s’han realitzat 2.438 enquestes enfront les 800 que es feien en altres anys. Ferrer ha analitzat les dades, dins un context especial a causa de la situació de pandèmia que s’està vivint. En aquest sentit, la presidenta ha declarat que crida l’atenció que “en una temporada tan complicada la satisfacció global del turista ha estat la més alta de tots els històrics que s’han enregistrat, essent del 99,60%, mentre que al 2019 va ser del 96,20%”.

Els motius per els quals els turistes trien la destinació Formentera són les seves platges, la tranquil·litat i la natura, entre d’altres. Segons les conclusions de l’informe, ha baixat l’estada mitjana respecte de l’any 2019 i l’ocupació ha estat més alta a apartaments turístics que a establiments hotelers.

En relació a les nacionalitats, enguany i també tenint en compte la crisi de la covid el 75% dels visitants han set nacionals, i han procedit per aquest ordre de Catalunya, Madrid, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Andalusia. A nivell internacional crida l’atenció l’increment de nacionalitats com la portuguesa, suïssa, Països Baixos i Bèlgica a part dels mercats tradicionals (italià, francès i alemany). D’altra banda, respecte a les valoracions en mesures covid, el 86% dels visitants han fet una valoració positiva de les mesures de seguretat sanitària fetes per els establiments.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt