Ara llegint
Les restriccions d’entrada de vehicles a Formentera s’allarguen 15 dies més per decisió del Consell d’Entitats

Les restriccions d’entrada de vehicles a Formentera s’allarguen 15 dies més per decisió del Consell d’Entitats

El Consell d’Entitats de Formentera ha decidit ampliar en 15 dies el període de regulació a la circulació de vehicles a l’illa, de manera que s’inclourà la darrera setmana de juny i la primera de setembre a l’aplicació normal que s’ha fet durant els últims anys de juliol i agost.

Així s’ha decidit a la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera, que ha recollit les valoracions i aportacions de les associacions de l’illa al projecte formentera.eco i ha determinat el període d’aplicació. Cal destacar que les associacions han votat majoritàriament per l’opció d’allargar el període de regulació de circulació de vehicles.

Per al 2021 es proposa baixar dels 21.487 vehicles de 2020 a 20.591, el que representa un 4%.

La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat la importància de dur endavant projectes de sostenibilitat com formentera.eco que formen part del seu model d’illa i que “aconsegueixen seguir fent de Formentera un lloc singular i natural, que equilibra la protecció del territori, el turisme i la qualitat de vida dels residents, per això es important fer-ho amb el suport d’eines de participació ciutadana com el Consell d’Entitats”.

En total han participat en el procés 29 associacions i 3 partits polítics i per votació s’ha decidit aplicar el període de regulació més llarg per 16 vots a favor, enfront dels 8 vots que va obtenir la segona opció de regular només els mesos de juliol i agost, i 8 abstencions. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, s’ha mostrat satisfeta “amb el gran nombre d’entitats que han assistit a les dues sessions del Consell d’Entitats, i amb la bona acollida que ha tingut el format telemàtic”.

Igual que en la primera sessió, donades les restriccions derivades del nivell 4 reforçat d’alerta sanitària aquesta reunió s’ha celebrat de manera telemàtica. A la sala d’actes hi han estat presents la presidenta, el conseller de Mobilitat, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, el secretari de l’acte i la tècnica de Participació. Els representants de les associacions i dels partits polítics, així com els mitjans de comunicació han pogut seguir el Consell d’Entitats mitjançant una connexió en línia.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt