Ara llegint
Una oportunitat per contemplar les ànfores romanes recuperades al Cap de Barbaria

Una oportunitat per contemplar les ànfores romanes recuperades al Cap de Barbaria

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), en col·laboració amb el Consell Insular de Formentera, inaugurarà demà dimarts l’exposició temporal «Sota el mar de Formentera. Els materials ceràmics subaquàtics recuperats al sud del Cap de Barbaria», que, fins el dia 25 de setembre, romandrà a l’Ajuntament Vell de Sant Francesc de Formentera

L’estiu de 2020 es varen recuperar fortuïtament un lot de quatre àmfores d’època romana al sud del Cap de Barbaria. Aquestes peces excepcionals, les quals probablement formen part d’un derelicte enfonsat a més de 110 metres de profunditat, varen ser entregades al Consell de Formentera i traslladades al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF, gestionat per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. A partir d’aquell moment, començà un projecte de restauració de materials ceràmics subaquàtics que presentam en aquesta nova exposició temporal.

El patrimoni subaquàtic de Formentera és d’una riquesa i varietat inigualables, però alhora, fràgil i vulnerable. L’extracció de les peces del medi marí és una acció irreversible que es duu a terme només quan és estrictament necessari per a la conservació i es disposa dels mitjans tècnics i humans adequats. Cal remarcar que aquesta tasca l’han de fer arqueòlegs i restauradors amb formació específica, ja que les tècniques emprades difereixen de les terrestres.

En el muntatge d’aquesta exposició, el MAEF ha volgut recrear part d’un laboratori de restauració arqueològic en ple procés de tractament de peces subaquàtiques, per així reflectir el recorregut d’aquestes peces des del fons del mar fins a les vitrines del museu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt