Ara llegint
Vi de la Terra Eivissa tanca una temporada amb un raïm poc productiu

Vi de la Terra Eivissa tanca una temporada amb un raïm poc productiu

El rècord d’hectàrees dedicades a la producció de Vi de la Terra Eivissa no s’ha traduït aquest 2023 en una anyada abundosa. La temporada de 2023 ha finalitzat amb una producció de vi de 1.324 hectolitres, un 8,6% superior a l’anyada de 2022, però inferior a la majoria de les temporades precedents.

I és que el rendiment ha estat de 60,6 litres de vi per 100 quilograms de raïm, un dels rendiments més baixos dels últims anys, atribuïble a les elevades temperatures que varen propiciar grans de raïm de menor grandària. No obstant això, l’elevada insolació del mes de juliol va propiciar un raïm amb un elevat contingut en polifenols que aportaran color i qualitat als vins d’aquesta anyada.

Vi de la Terra Eivissa partia enguany amb un element molt positiu: les prop de 64 hectàrees de terreny dedicades a la producció de vi: 18 per al vi blanc i 46 per al vi negre. Una xifra rècord mai abans assolida.

Durant aquesta temporada s’han elaborat 568 hectolitres de vi rosat, 411 hectolitres de vi blanc i 345 hectolitres de vi negre.

La verema va arrancar el dia 24 de juliol amb la recol·lecció del raïm moscatell. L’absència de gelades i unes precipitacions abundants a la primavera, 83 litres per metre quadrat el mes de maig, varen afavorir una elevada producció que va minvar pels coloms tudó i les temperatures elevades de l’estiu, amb 64 dies amb temperatures superiors als 30 graus. La producció de raïm ascendí a 218 tones, 139 tones de raïm negre i 79 tones de raïm blanc, la producció per hectàrea va ser de 3.460 quilograms, un 8% superior a l’anyada 2022.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt