Ara llegint
Acord per reobrir l’escorxador de Manacor després d’unes obres de 2’3 milions d’euros

Acord per reobrir l’escorxador de Manacor després d’unes obres de 2’3 milions d’euros

Acord per reobrir l'escorxador de Manacor després d'unes obres de 2'3 milions d'euros

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, s’han reunit avui per revisar el conveni que les tres institucions varen subscriure el desembre de 2022 sobre el projecte de l’escorxador de Manacor. Amb aquesta trobada es vol traslladar un missatge de tranquil·litat i d’aposta ferma pel sector ramader de l’illa, segons han assenyalat a la sortida.

En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha volgut recordar que es tracta “d’un projecte molt necessari per al sector i que compta amb el suport de tothom, no tan sols dels pagesos, sinó que també hi ha consens polític”.

A la reunió també hi han assistit el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández; la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell, Pilar Amate i Paula Asegurado, regidora de Sanitat i Consum, Mercats, Comerç i Escorxador de Manacor.

Segons han explicat des de l’Ajuntament de Manacor, està previst poder treure per la via de tramitació d’urgència la licitació de les obres a finals d’aquest 2023; unes actuacions que tenen com a objectiu la reforma i modernització de les instal·lacions de l’escorxador per tal d’adaptar-lo a la normativa sanitària i mediambiental i fer-ho més eficaç. Quan estigui operatiu, tindrà la capacitat de poder assumir fins a quasi la meitat dels sacrificis del bestiar oví que es realitza en Mallorca, el 39,6% del de porcelles i el 23% dels d’exemplars bovins.

El pressupost

El pressupost de l’actuació és de 2,3 milions d’euros, aproximadament, dels quals, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural n’aportarà un 60%; el Consell de Mallorca, 600.000 euros i l’Ajuntament de Manacor, que és el propietari del terreny, assumirà la resta de l’aportació econòmica, 813.621,28 euros.

Joan Simonet ha valorat molt positivament la reunió perquè “dins la política per millorar la sobirania alimentària i donar suport al producte local, els escorxadors són peces claus en el sector ramader. Sense escorxadors no hi ha ramaderia local, i sense aquesta, cauria gran part de l’agricultura”. “Per això -ha afegit el conseller-, necessitam escorxadors que compleixen amb la normativa i que a més estiguin ben gestionats”.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés ha afirmat que “volem que l’escorxador de Manacor sigui una realitat com més aviat millor. Per això, la coordinació entre institucions i l’aportació del Consell de Mallorca permetran posar-ho en marxa de nou. Això permetrà garantir la subsistència de les explotacions ramaderes de l’illa. És una notícia molt important per la comarca”.

Per part seva, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha afirmat que “tenim molt clar que, amb aquesta crucial inversió, l’escorxador complirà la normativa, convertir-se en l’escorxador de referència pels ramaders de la comarca del Llevant i també sigui el centre de referència de tot el sector agrari”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt