Ara llegint
Amb el nou any es posa en marxa la nova flota d’autobusos del TIB, amb més freqüències i connexions

Amb el nou any es posa en marxa la nova flota d’autobusos del TIB, amb més freqüències i connexions

Demà divendres, dia 1 de gener, entren en funcionament de les noves concessions del TIB. Això suposa la renovació total de la flota d’autobusos, però també que s’augmenten freqüències, connexions, hi ha més comoditats per els usuaris com poder seguir l’ubicació del bus en directe, i més control per part de l’Administració que és qui dissenya el servei i que pot reforçar-ho a moments puntuals que facin falta.

La nova flota que connecten els municipis de Mallorca està formada per 223 busos completament nous, el que significa una renovació del 100% de la flota. Són busos que no utilitzen combustible dièsel, sinó energia alternativa com el gas comprimit, l’electricitat o sistemes híbrids.

També s’augmenta la capacitat dels busos, així doncs, es passa de busos de 12 metres a vehicles de 15m i 18m a les línies amb més demanda. Els busos nous faciliten l’accés a les persones amb mobilitat reduïda: el 69% de la flota són busos de pis baix, i equipats amb sistemes per fer-los accessibles. Es reforça la senyalització interior amb pantalles i megafonia. Les persones amb discapacitat visual o auditiva poden estar informades de les properes parades durant el recorregut i de les informacions rellevants del servei. També es comptarà amb una nou sistema d’informació per saber en tot moment l’hora de pas del bus amb la incorporació de pantalles a les parades.

Són busos més segurs, perquè incorporen les últimes tecnologies per conduir-los que tenen per objectiu evitar accidents i donar més seguretat als usuaris i conductors. A més també disposen de WIFI i ports USB, així com espai per deixar les bicicletes a l’interior d’alguns dels busos de la flota.

La nova flota disposa de 198 busos de Gas Natural Comprimit i 18 busos de propulsió elèctrica, aquests darrers donaran servei a tres zones de Mallorca amb línies més urbanes.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt