Ara llegint
Artà crea un corredor verd a Montferrutx que crearà zones d’ombra per estar adaptats al canvi climàtic

Artà crea un corredor verd a Montferrutx que crearà zones d’ombra per estar adaptats al canvi climàtic

Artà crea un corredor verd a Montferrutx que crearà zones d'ombra per estar adaptats al canvi climàtic

La zona de Montferrutx, a Artà, serà objecte de l’aplicació d’un projecte que dona solucions basades en la natura i que forma part d’una acció d’adaptació al canvi climàtic.

Aquest projecte, anomenat ‘Corredor Verd’, està subvencionat un 90% del seu cost per la Direcció General d’Energia i canvi climàtic, de la Conselleria de Transició energètica, sectors productius i memòria democràtica, i està enmarcat, entre altres, en l’aprofitament de les aigües pluvials i en la creació de zones d’ombra.

A final d’enguany sortirà la licitació per a les obres, que han d’estar finalitzades el mes de maig de 2023, però abans se’n vol fer la presentació a la ciutadania perquè en conegui el contingut i el sentit d’aquesta actuació. Així, el proper dia 26 de novembre al camí de s’Estanyol, on s’hi ubicarà el corredor, es farà la presentació del projecte, que anirà a càrrec del batle, la regidora de Medi Ambient, el tècnic municipal de Medi Ambient i el paisatgista que ha dissenyat el recorregut.

Existeix un consens mundial cada vegada més ampli sobre la importància de l’adaptació al canvi climàtic, però múltiples informes destaquen la manca de preparació i planificació d’accions que aborden aquesta qüestió. És conegut també que alguns impactes climàtics s’accentuen en àrees construides on, a la vegada, concentren població, infraestructures i activitats socioeconòmiques sensibles als riscs climàtics.

Històricament, els espais de naturalesa urbana s’han concebut i planificat amb grans superfícies impermeables que impedeixen la infiltració i afavoreixen l’escorrentia superficial de les aigües pluvials. I en aquest sentit, la presència d’espais verds, la creació de zones innundables, els paviments permeables i sistemes de drenatge urbà sostenible, són algunes actuacions que augmenten la capacitat de drenatge natural i redueixen el risc d’innundacions severes. 

El projecte del corredor verd en els espais lliures públics de l’urbanització de Montferrutx pretén donar resposta a aquestes qüestions i alhora contempla la creació d’espais d’ombres naturals que atenuin les temperatures durant els mesos de més calor conformant espais de convivència i relació social.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt