Ara llegint
El Consell de Menorca amplia el Centre d’Acollida d’Animals

El Consell de Menorca amplia el Centre d’Acollida d’Animals

El Consell de Menorca amplia el Centre d'Acollida d'Animals

El departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació ha presentat avui l’ampliació del Centre d’Acollida d’animals de Ciutadella davant la falta d’adequació de l’actual espai. Aquest ha comptat amb un pressupost final d’uns 175.000 euros.

Les complicades condicions per a realitzar les quarantenes amb el consegüent risc de plagues infeccioses entre els animals del centre ha estat un dels punts clau que ha motivat aquesta reforma. L’ampliació s’ubica a la part nord de l’aparcament actual del Centre d’Acollida, fent que la relació funcional vagi d’acord amb l’edifici ja existent. D’aquesta manera, s’optimitzen les connexions de tots els serveis com l’electricitat, el sanejament i el subministrament d’aigua.

Aquest nou programa funcional del recent edifici consta d’un distribuïdor, una sala de quarantena, 4 sales per a moixos i 4 patis exteriors. S’ha distribuït l’espai de manera que s’ha pogut habilitar una aigüera auxiliar i una petita zona d’emmagatzematge. A més, s’han instal·lat reixes metàl·liques per a millorar la connexió i el control visual de les sales. Als patis s’hi pot accedir des d’una de les sales per poder realitzar el manteniment necessari.

També, s’ha instal·lat una zona perimetral de grava al voltant del nou edifici i s’ha posat un banc que delimita l’aparcament existent i serveix com a zona de descans pels visitants. Alhora s’ha elaborat una zona exterior dins el mateix centre per poder disposar d’un jardí on els animals puguin gaudir lliurement amb un tancat que té dos accessos.

“Des del Consell Insular estem molt contents de poder presentar aquesta reforma i ampliació tan necessària per a tots els animals. Per desgràcia, cada vegada són més els animals que no tenen un habitatge on ser cuidats o directament són abandonats, i aquí, des del Centre d’Acollida de Ciutadella feim tot el possible perquè estiguin a gust, i en definitiva, que puguin viure en bones condicions. A més, vull recordar que aquest projecte va ser una demanda ciutadana del 2018, mitjançant el programa “Projectes participatius”, i per fi hem pogut cumplir els desitjos de la població menorquina”, ha apuntat Toni Periano, director insular de Projectes Sostenibles i Cooperació local i internacional.

Finalment, a part de les obres assenyalades, s’han fet reparacions habituals de manteniment, s’ha enderrocat l’antic forn crematori i s’ha substituït per un nou que disposa de banyera i assecador necessari per atendre les necessitats dels animals acollits. Per les inclemències meteorològiques s’ha posat un tendal al pati per protegir els animals i els treballadors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt