Ara llegint
Artà suma set nous establiments al projecte “Emblemàtics balears”

Artà suma set nous establiments al projecte “Emblemàtics balears”

Artà suma set nous establiments al projecte "Emblemàtics balears"

Artà s’ha sumat al projecte «Emblemàtics balears», que visibilitza i protegeix el comerç tradicional. El director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, i el batle d’Artà, Manuel Galán, han lliurat avui als comerciants les plaques que els distingeixen com a part d’«Emblemàtics balears».

Els comerços d’Artà que han rebut el distintiu d’Emblemàtics són els següents:

  • Ca n’Estaca (supermercat): arrelat amb història.
  • Can Botella (electrodomèstics, mobiliari i equipament de la llar): amb història.
  • Cas Sagristà (pintures, piscines i xemeneies): amb història.
  • Comercial Casellas (magatzem de productes agrícoles i ramaders): emblemàtic.
  • Cooperativa d’Artà (alimentació i altres productes): arrelat.
  • Forn Can Leu (forn i pastisseria): emblemàtic.
  • Licors Moyà (elaboració i venda de begudes): arrelat amb història.

El projecte «Emblemàtics balears», impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

Actualment, hi ha 28 municipis d’arreu de les Illes Balears, amb un total de 315 comerços catalogats. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 87 establiments emblemàtics; 101 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 51 amb història; 40 d’arrelats; 6 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt