Ara llegint
Joan Simonet reclama poder pescar el doble de tonyina vermella: de 56 tones a més de 100

Joan Simonet reclama poder pescar el doble de tonyina vermella: de 56 tones a més de 100

Joan Simonet reclama poder pescar el doble de tonyina vermella: de 56 tones a més de 100

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha reclamat al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació duplicar la quota de tonyina vermella per al sector de la pesca artesanal i la pesca d’esbarjo de les Balears. Ho ha fet en el transcurs d’un tast de tonyina vermella organitzat per la Conselleria i la Federació Balear de Confraries de Pescadors.

Simonet ha assenyalat que «demanar més quota no és depredar la mar, significa poder gestionar de manera sostenible els recursos marins». «Des de l’Administració feim nostres les vostres reivindicacions. Volem un sector pesquer que sigui rendible, que avanci i que sigui capaç de proveir amb peixos i mariscs d’aquí la població balear».

La campanya de la tonyina vermella de 2023 va arrancar el passat 10 d’abril i s’allargarà fins al 31 de desembre. Cal recordar que la quota permesa enguany per embarcació és de 500 quilos i hi ha un total de 115 embarcacions autoritzades per pescar tonyina vermella a les Balears. Actualment, ja s’han pescat 46.774 quilos de tonyina vermella, un 86% del total permès, 56.074 quilos.

La distribució de la quota va a càrrec d’un organisme internacional, l’ICCAT (International Comission for the Conservation of Atlantic Tunas), que assigna un nombre determinat a Espanya i aquesta, a través del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la distribueix entre els diferents segments de la flota.

Port de Pollença

El tast de tonyina vermella s’ha celebrat al Reial Club Nàutic del Port de Pollença i els assistents han tastat elaboracions fetes amb aquest peix -cebiche, tàrtar, tataki i sashimi llom amb tomàtiga i tàperes- per part del xef Javier Flamit. A part del conseller, hi han assistit també, per part de la Conselleria, el director general de Pesca, Antoni M. Grau, i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, així com la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas.

Per part de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, hi han assistit el president, Domingo Bonnín, i el secretari general d’aquesta entitat, Carlos Ros, així com representants de les 16 confraries de les Balears i els de les marques registrades Peix Nostrum i Millorquín, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt