Ara llegint
El Parc Natural de Llevant celebra activitats per commemorar la seva recent ampliació

El Parc Natural de Llevant celebra activitats per commemorar la seva recent ampliació

El Parc Natural de Llevant celebra activitats per commemorar la seva recent ampliació

Els darrers dos dies s’han duit a terme diverses activitats Parc Natural de la península de Llevant, programades per celebrar la seva ampliació. L’espai natural protegit ha multiplicat per deu l’extensió i ha passat de tenir de 1.658 hectàrees a 17.112.

Entre els actes, han tengut lloc una xerrada sobre les plantes medicinals silvestres, la divulgació de la bitxeria aquàtica, una trobada per aprendre a fer llatra, l’amollada d’una milana recuperada pel COFIB, una xerrada sobre la recuperació del rellotge de sol de s’Alqueria Vella i un itinerari i taller amb les plantes salvatges de Mallorca o sobre el banc de germoplasma de Son Real.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han participat avui en aquestes activitats.

Mir ha assegurat que «l’ampliació del Parc natural de Llevant és una fita cabdal en la protecció del territori a Mallorca, ja que recuperam un espai natural protegit que el govern de Jaume Matas va reduir a la mínima expressió». El conseller ha afegit que «ampliar el territori protegit no només beneficia a la biodiversitat d’aquestes illes, sinó també a la ciutadania i al seu futur».

Amb l’ampliació, la finca pública de Son Real s’incorpora al Parc natural, igual com altres espais de la Xarxa Natura 2000 com ara el Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) Muntanyes d’Artà, la part del LIC na Borges situada al nord de la carretera d’Alcúdia a Artà, i la part autonòmica de la Reserva Marina de Llevant.

D’entre les mesures de protecció del parc destaquen la prohibició de les «party boats» i el fondeig a menys de 100 metres a platges sense abalisament, així com les excursions o rutes de vehicles tot-terrenys, buggies o similars. Així mateix, s’implanta un sistema de regulació dinàmica de l’escalada.

A més, es protegeixen de forma integral els sistemes dunars que han passat a formar part del Parc amb l’ampliació, passant a tenir 116 hectàrees d’espais com Cala Agulla, Cala Torta o Cala Mesquida com a zones d’alt valor ambiental per protegir un hàbitat tan delicat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt