Ara llegint
El poblat talaiòtic de Ses Païsses compta amb nous senyals indicatius

El poblat talaiòtic de Ses Païsses compta amb nous senyals indicatius

El poblat talaiòtic de Ses Païsses compta amb nous senyals indicatius

L’Ajuntament d’Artà ha instal·lat set panells informatius nous al poblat talaiòtic de Ses Païsses, en substitució de la senyalística antiga, renovant els texts i la imatge i millorant l’itinerari de visita i, per tant, l’experiència de la visita autoguiada.

Cadascun dels cartells produïts s’han centrat en una època i aspecte concret del poblat, llevat del primer cartell, de caràcter introductori. Així s’hi ha tractat la murada, una casa talaiòtica, el nucli original del poblat, el santuari, «un carrer talaiòtic» i els edificis R10 i R11  i una casa d’època balear. En els textos s’ha incidit en aspectes socials, de producció i consum i mediambientals, a més d’introduir-s’hi també el món funerari. Acompanyen els textos dibuixos de recreació històrica de l’il·lustrador José Ramon Almeida.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a una subvenció de 14.000 euros del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. El projecte plurianual d’intervenció arqueològica a Ses Païsses ha finalitzat enguany amb aquesta intervenció i unes actuacions puntuals de consolidació.

El poblat talaiòtic de Ses Païsses romandrà tancat al públic durant tot el mes de gener, segons han advertit des de l’Ajuntament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt