Ara llegint
El TIB adverteix que dia 1 de gener canvia el sistema tarifari i algunes connexions

El TIB adverteix que dia 1 de gener canvia el sistema tarifari i algunes connexions

El proper dia 1 de gener es produiran nombrosos canvis en el sistema d’autobús interurbà per carretera de la xarxa TIB, que inclou nous vehicles, noves connexions entre els diferents municipis i un sistema de tarifes més flexible.

Amb la intenció d’informar els usuaris, des del 10 de desembre un equip d’informadors dona a conèixer les novetats. Els informadors, un total de quinze, fan feina a l’estació intermodal, estació d’Inca (entrada i aturada de bus Inca Llevant), estació de tren de Manacor i parades de bus properes, estació UIB, i distintes línies de bus, en una campanya es mantindrà fins al 17 de gener.

Una de les principals novetats pels viatgers serà el canvi en el sistema de tarifes. La més important pels residents és que la Targeta Intermodal es converteix en targeta moneder, segons han informat des del Govern Balear.

Carregant saldo, es pot viatjar per tot Mallorca sense dependre del nombre de salts que necessiti per realitzar el trajecte ni de la caducitat, ja que el saldo no caduca mai. D’aquesta manera, desapareixeran els abonaments T20 i T40, permetent a l’usuari fer qualsevol trajecte amb el saldo que tingui carregat. Aquest sistema, per tant, flexibilitza al màxim l’ús de la Targeta Intermodal per tot Mallorca.

Les tarifes del nou sistema moneder es calculen en funció del nombre de salts del trajecte i també del perfil social de l’usuari (jove, pensionista, membre de família nombrosa, etc.).  A aquests descomptes s’afegeix un sistema de punts que beneficia els usuaris més fidels fent que com més viatges faci més descomptes tengui. La targeta s’haurà de validar en pujar i baixar del bus. Així, s’estalvia temps de càrrega dels viatgers i, per tant, temps de trajecte.

Els usuaris han d’estar preparats i abans de dia 1 de gener han de tenir saldo carregat a la Targeta Intermodal. En aquests moments es pot fet al punt d’informació de l’Estació Intermodal, a una màquina autovenda i en breu a la web del TIB. A partir de gener també es podrà fer a bord dels busos i a totes les màquines d’autovenda de les estacions de tren i metro.

A banda de la Targeta Intermodal, una de les grans novetats del nou sistema tarifari és que introdueix la targeta bancària contactless com a títol de transport. Tant pels visitants de l’illa com per aquells residents que no disposin de Targeta Intermodal, és una opció còmoda i econòmica per utilitzar el transport públic de l’illa. El gran avantatge d’aquest títol de viatge és que permet obtenir descomptes a grups de fins a cinc persones.

A més de la Targeta Intermodal i la targeta bancària, també està previst que en breu sigui possible comprar el bitllet de forma anticipada a través de la web del TIB. Aquest títol de viatge suposa un estalvi del 40 % respecte del bitllet adquirit al bus en metàl·lic. Una vegada feta la compra, l’usuari obtindrà un codi QR que haurà de validar en pujar al bus, sigui imprès o bé a través del mòbil.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt