Ara llegint
Felanitx demana prorrogar a un any el contracte als treballadors del programa Reactiva del SOIB

Felanitx demana prorrogar a un any el contracte als treballadors del programa Reactiva del SOIB

L’Ajuntament de Felanitx ha sol·licitat per carta a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, que amplïi a un any els contractes dels treballadors que fan feina pel consistori a través del SOIB.

L’Ajuntament de Felanitx s’ha beneficiat els darrers mesos de les convocatòries de les diferents subvencions del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (Programa Enganxa’t i SOIB Reactiva)

Concretament a través del programa SOIB Reactiva l’Ajuntament ha contractat a un total de 41 persones, dels quals el primer torn (una vintena de treballadors) finalitzen aquest mes d’abril per donar pas als següents treballadors. En aquest programa s’oferta un contracte de quatre mesos en tasques a diferents departaments. 

“La situació actual de la crisis econòmica derivada de la pandèmia fa que les institucions haguem de donar una mà a les persones que es troben en situació d’atur. Gràcies a programes que impulsa el SOIB s’afavoreix la incorporació en el mercat laboral dels ciutadans. Amb aquests programes es creen llocs de feina al municipi, s’ajuda al manteniment i neteja de zones municipals millorant la imatge de cara als visitants”, han explicat des de l’Ajuntament de Felanitx.

Felanitx, per tant, sol·licita amplïi a un any el contracte de les persones beneficiàries del programa SOIB Reactiva 2020, que finalitza aquest mes d’abril, així com es faci extensiu a un any a les persones del mateix programa que començaran el segon torn. 

SOIB Reactiva és un dels programes impulsats pel Servei d’Ocupació dins del Pla de Xoc per a l’Ocupació, aprovat el passat novembre amb l’objectiu de donar una resposta d’emergència a la situació laboral de les Balears com a conseqüència de la pandèmia. Les mesures que inclou, valorades en conjunt en més de 72 milions d’euros, passaran a formar part del nou Pla d’Ocupació de Qualitat en què ja treballa la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i que inclou polítiques d’ocupació, però també de salut laboral, d’emprenedoria o de conciliació.

Ha permès contractar més de 2.600 persones en el conjunt de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt