Ara llegint
Felanitx disposa d’un nou pou d’extracció per poder millorar la qualitat de l’aigua a s’Horta

Felanitx disposa d’un nou pou d’extracció per poder millorar la qualitat de l’aigua a s’Horta

L’Ajuntament de Felanitx disposa d’un sondeig, del que encara no té resposta de la Conselleria de Medi Ambient, i està estudiant possibles ubicacions per a construir un nou dipòsit regulador per a millorar la qualitat de l’aigua al nucli de s’Horta. A la vegada ja es disposa d’un projecte per al bombeig i la canalització de l’aigua.

Aquestes mesures han de servir per a millorar els paràmetres de nitrats de l’aigua que es distribueix a s’Horta i que en data de principi del mes d’agost era de 70 mg/l, per tant superior al valor paramètric aprovat pel Reial Decret 3/2023 que é s 50mg/l.

El consistori recorda que, avui en dia, l’aigua de s’Horta no és apta per al consum humà. Fa unes setmanes l’Ajuntament de Felanitx es va reunir amb l’entitat Aigua de s’Ametllera SL, qui gestiona a la xarxa d’aigua per al consum de s’Horta. Els representants de l’empresa assenyalaren que “no tenen possibilitats de reformar el dipòsit o construir-ne un de nou, així com de millorar la qualitat de l’aigua sense l’ajuda de l’Ajuntament”. És per això que ambdues parts acordaren realitzar tota una s èrie d’accions per a millorar la qualitat de l’aigua del nucli.​

Accions a curt termini (1 a 3 mesos)

– Dur a terme anàlisi de l’aigua del sondeig per comprovar que es compleixen els valors paramètrics corresponents.

– Sol·licitar a la Direcció General de Recursos Hídrics l’estat de l’expedient del sondeig i fer les accions necessàries per donar celeritat al procediment.

Accions a mitjà termini (6 mesos a 1 any)

– Col·locar la bomba d’extracci ó d’aigua al sondeig i realitzar la canalització fins al dipòsit existent, una vegada obtinguda l’autorització de la Conselleria de Medi Ambient.

– Redacció i aprovació d’un projecte de reforma del dipòsit existent o construcció d’un de nou, segons sigui necessari, una vegada fet l’estudi corresponent. El regidor d’Aigua, Enrique Garzón, assenyala que de les accions a curt termini “ja s’ha sol·licitat a l’empresa que ens fa les analítiques, fer una anàlisi completa de l’aigua del sondeig per comprovar que es compleixen els valors paramètrics corresponents; i també ja hem demanat a la Direcció General de Recursos Hídrics l’estat de l’expedient del sondeig. Una vegada rebem l’autorització de la Conselleria de Medi Ambient, li donarem celeritat al procediment per poder col ·locar la bomba d’extracció d’aigua al sondeig i realitzar la canalitzaci ó fins al dipòsit existent”.

Fuites

Un altre punt important per a evitar la pèrdua de l’aigua és el control de les fuites existents a la xarxa. Garzón explica que “amb menys d’una setmana hem aconseguit detectar 11 fuites dins la ciutat de Felanitx. Això ha estat gràcies a la tasca que hem fet amb la coordinació dels nostres operaris i amb l’empresa que ens ha fet la detecció de fuites, mitjançant geòfon i canya”. Una vegada es faci la reparació d’aquestes fuites, “es tornarà a recórrer els mateixos trams (més conflictius), ja que quan es repara una fuita, amb la pressió que s’origina poden sorgir més rompudes a la mateixa canonada”, explica Garzón.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt