Ara llegint
Francisca Caldentey Roig inaugura l’edifici que duu el seu nom a Portocolom

Francisca Caldentey Roig inaugura l’edifici que duu el seu nom a Portocolom

Francisca Caldentey Roig inagura l'espai que duu el seu nom a Portocolom

L’edifici de titularitat municipal “Sa Sínia – Francisca Caldentey Roig” ha estat inaugurat avui per el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Marta Cano i Francisca Caldentey Roig. Es ret homenatge així a aquesta dona que va ser pescadora, la primera dona amb cartilla marítima d’Espanya.

L’espai, situat al carrer Pescadors, 26 de Portocolom, acull la biblioteca i una sala multifuncional. A la planta baixa hi ha una sala principal on es faran activitats per a la ciutadania i associacions, dues sales de reunions, despatxos, bany i magatzem. A la primera planta s’ha adequat la sala principal on hi ha la biblioteca, una zona infantil, àrea de revistes i diaris a més d’un magatzem i bany.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha dit “tenir aquest edifici a primera línia és molt positiu i queda integrar dins l’entorn de Portocolom. Ens ha permès reconfigurar els espais municipals per tenir-los amb més espai”. Monserrat ha afegit, “com Ports no té molt clar que n’ha de fer a la resta de cases, l’Ajuntament es planteja demanar-me una altra, la del costat”. La regidora d’Igualtat, Marta Cano ha apuntat que “un dels compromisos del Consistori era posar el nom d’una dona a nous locals de titularitat municipal o carrers del terme i avui és una realitat amb el nom de Francisca Caldentey Roig. Caldentey va ser la primera dona amb cartilla marítima d’Espanya, pionera en aquest àmbit. És una manera de visibilitzar i reivindicar el paper de la dona dins del sector primari, dins la ruralia”

La família de la Sra. Francisca Caldentey Roig s’ha mostrat molt agraïda que l’edifici dugui el nom de Francisca. Recordem que l’immoble, situat al carrer Pescadors a l’antic pla de Sa Sínia, va ser cedit pel Govern amb la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de Felanitx. L’edifici compta amb el nivell més alt de protecció al catàleg municipal, té una estructura molt ben conservada datada dels anys 50.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt