Ara llegint
La Colònia de Sant Pere estrena un espai urbà ornamentat amb plàstic reciclat

La Colònia de Sant Pere estrena un espai urbà ornamentat amb plàstic reciclat

La Colònia de Sant Pere estrena un espai urbà ornamentat amb plàstic reciclat

La Colònia de Sant Pere d’Artà compta amb un nou espai urbà resultant d’un projecte impulsat per les àrees de Serveis Socials i Medi Ambient de l’Ajuntament. Aquest ha estat un projecte d’inserció social que ha previst, també, la neteja del litoral i reutilització de plàstics. Els destinataris directes d’aquest procés i que han comptat amb una prestació econòmica, són persones usuàries dels Serveis Socials.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’artista local Laura Hedrosa, qui a més ha dissenyat el mobiliari, i la participació d’una desena d’usuaris dels serveis socials comunitaris bàsics. A la inauguració hi han estat presents la regidora de Serveis Socials d’Artà, Aina Comas, la de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, la coordinadora Laura Hedrosa i un grup de persones que hi han fet feina. També hi ha hagut més d’una vintena de veïns de la zona i alguns curiosos que s’han acostat a veure l’obra.

L’espai està situat a la pista de petanca devora el Club Nàutic, i consta d’un bancal d’uns 6-7 metres de llargària a un costat i de tres tamborets i una butaca ‘de l’amor’, com l’han batejat les persones participants en el projecte, a l’altra. La ubicació va ser consultada amb les persones del Club de la Tercera Edat de la Colònia de Sant Pere, usuàries de la pista. El mobiliari, que ha estat signat pels autors i les autores, està fet de material i revestit amb plàstics i microplàstics de la mar tractats a mà, amb la tècnica del trencadís, creant diferents figures de temàtica marítima i  una recreació del Bec de Ferrutx, entre d’altres. 

Els participants en el projecte han rebut una prestació social durant aquests mesos d’activitat, en què han treballat dos aspectes diferenciats: la sensibilització i la retirada de plàstics i altres residus del litoral de la Colònia, comptant amb la col·laboració de les voluntàries ‘Per una Colònia neta’, i la construcció de mobiliari urbà, sota les directrius de Laura Hedrosa.

Al començament del projecte se sembrà a un dels costats de la pista un arbre de l’amor que ha anat creixent amb els mesos. A les branques s’hi han lligat cintes de tela amb la firma dels participants i missatges dels que per a ells significa aquest sentiment.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt