Ara llegint
L’entrenador Joan Pons donarà nom al la nova pista d’atletisme de Sa Mola de Felanitx

L’entrenador Joan Pons donarà nom al la nova pista d’atletisme de Sa Mola de Felanitx

La corporació de l’Ajuntament de Felanitx ha visitat aquest dilluns l’evolució de les obres de la pista d’atletisme a les instal·lacions esportives Sa Mola de Felanitx. En el transcurs de l’acte el batle, Jaume Monserrat, juntament amb el regidor d’esports, Joan Aznar, han anunciat que la pista durà el nom del felanitxer Joan Pons, persona vinculada al món de l’esport des de fa quasi mig segle. Una proposta consensuada amb el consens polític de tot els grups que conformen el consistori.

Joan Pons, nascut a Felanitx l’any 1951 està actualment jubilat. Ha estat professor d’educació de primària i va ser promotor de l’esport base al llarg de quasi 50 anys, dedicant pràcticament tota la seva vida al club Joan Capó d’atletisme, entrenant i fent acompanyament als atletes.

El batle de Felanitx, ha dit «Que la pista d’atletisme dugui el nom d’un referent del món esportiu a Mallorca i felanitxer com és en Joan Pons, és un reconeixement ben merescut. L’esport no només són els esportistes sinó que s’ha de tenir en compte a totes les persones que passen hores amb ells corregint-los per millorar»

Per part seva, Joan Pons s’ha mostrat «sorprès per la proposta, va ser una notícia inesperada i orgullós d’aquest honor que aquesta instal·lació dugui el meu nom. Esper que aquest espai ajudi a agafar impuls, amb un espai digne, còmode i que el nom de Felanitx més a dalt»

Pons ha estat distingit en dues ocasions com a «Persona Física més rellevant en el Foment de l’Esport» els anys 1983 i 1985. L’any 1992 fou una de les persones que va du la Torxa dels Jocs Olímpics d’estiu de Barcelona en el seu pas per les Illes Balears.
L’any 2005 va ser guardonat amb la medalla de Felanitx per la seva implicació amb l’esport felanitxer. I ha estat proposat en diverses ocasions pel premi Cornelius Atticus.

Centenars d’atletes de totes les edats han estat sota la seva supervisió, compartint entrenaments i competicions. Joan Pons va ser el primer entrenador de l’internacional maratonià Antoni Peña, el millor fondista de les Illes i participant en els Jocs Olímpics d’Atenes l’any 2004.

Recordem que les obres de la pista d’atletisme es varen iniciar el passat mes de febrer i que el projecte compta amb un pressupost valorat en 650.000 €. Es construirà una pista d’atletisme de 200 m a l’aire lliure, formada per 6 carrils i una recta de 100 m de 8 carrils. S’inclouen també dues rectes per salts de longitud, i àrees per salt d’alçada i llançament de pes. Es té previst reubicar altres instal·lacions existents al complex esportiu i substituir l’enllumenat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt