Ara llegint
Manacor crea una franja de seguretat contra els incendis a Cala Murada

Manacor crea una franja de seguretat contra els incendis a Cala Murada

Manacor crea una franja de seguretat contra els incendis a Cala Murada

L’Ajuntament de Manacor ha finalitzat aquests dies les tasques de creació d’una franja de seguretat contra els incendis a la zona verda del torrent de Cala Murada, just abans de l’àreaurbana. Aquesta actuació s’ha realitzat per primera vegada i té l’objectiu de rompre la continuïtat horitzontal i vertical de la vegetació, disminuint la quantitat de biomassa i, per tant, del potencial combustible.

Aquestes tasques s’han fet a dues zones del torrent de Cala Murada, una de les quals té una superfície d’una hectàrea i l’altra de 0.35 hectàrees, i s’ha prioritzat l’actuació a la franja més propera als habitatges.

Per a dur a terme aquestes feines, l’Ajuntament de Manacor ha contractat una brigada forestal especialitzada, dotada d’eines manuals i mecanitzades, a més d’una trituradora d’alt rendiment.

Les tasques es varen iniciar dia 14 de setembre i acabaren la setmana passada. El contracte ha tengut un cost de prop de 18.000 euros.

Pla de Prevenció

L’Ajuntament de Manacor treballa en l’aprovació del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de Manacor, que inclou mesures d’autoprotecció amb l’objectiu d’establir les actuacions necessàries per a la lluita contra els incendis forestals i l’atenció de les emergències als nuclis de població aïllats, urbanitzacions o activitats ubicades en zones de perill.

En aquest marc, l’Ajuntament té previst continuar les actuacions iniciades a Cala Murada i l’objectiu és realitzar altres actuacions de protecció contra incendis a les zones de major risc durant els propers anys.

Cal recordar que els propietaris d’habitatges situats en zones forestals o limitants tenen l’obligació legal recollida a diverses normatives, destacant la Llei Agrària de les Illes Balears, 3/2019 de 31 de gener, de prendre mesures de prevenció i autoprotecció davant el risc d’incendi forestal, especialment en les franges de protecció confrontants amb els veïns urbans i al voltant de les cases aïllades, així com en els camins d’accés.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt