Ara llegint
Manacor estrena quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics davant l’estació del tren

Manacor estrena quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics davant l’estació del tren

Els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l’estació del tren de Manacor ja estan en funcionament. Aquesta actuació permetrà la càrrega de quatre vehicles de manera simultània. La iniciativa ha estat impulsada i duta a terme per part de l’empresa pública municipal SAM.

Els punts de recàrrega es varen instal·lar juntament amb unes pèrgoles de plaques fotovoltaiques de 100 kW. Aquesta actuació es va implementar gràcies a la convocatòria de subvencions per establir nous punts de recàrrega de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Degut a la tramitació administrativa fins a dia d’avui no s’havien pogut connectar a la xarxa elèctrica.

Les pèrgoles estan cobertes amb un total de 324 panells solars i tenen una producció elèctrica anual de 130.406 kWh, el que suposa un estalvi d’unes 100 tones de CO2. Aquestes pèrgoles permeten la creació d’energia verda, a més de fer ombra a l’aparcament per tots els cotxes que hi aparquen.

L’aparcament de l’estació del tren té un total de 30 places ordinàries i 4 places destinades als punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Cal recordar que per cada cotxe elèctric s’estalvia aproximadament una tona i mitja de CO2 en emissions cada any.

L’Ajuntament de Manacor, mitjançant l’empresa pública municipal SAM, treballa en diferents projectes per aconseguir els objectius marcats dins les polítiques de transició energètica sostenible, mitigació i adaptació al canvi climàtic. Aquestes actuacions permetran fer una transició cap al consum d’energia d’origen renovable.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt