Ara llegint
Reobri el jaciment artanenc de Ses Païsses després d’una invervenció de conservació

Reobri el jaciment artanenc de Ses Païsses després d’una invervenció de conservació

Reobri el jaciment artanenc de Ses Païsses després d'una invervenció de conservació

Després d’unes setmanes tancat, el poblat talaiòtic de Ses Païsses, a Artà, torna a estar obert al públic i ja s’hi pot apreciar la feina desenvolupada durant 2022, el darrer any del projecte plurianual d’intervenció arqueològica (2018-2022).

Les feines de restauració han consistit en intervencions de manteniment i conservació urgent emmarcada en danys i pèrdues recents puntuals. Per a la seva consecució es supervisà l’estat de conservació general del poblat per avaluar les necessitats més imminents i abordables. Es dugueren a terme també intervencions tals com l’adhesió de fragments de parament o la consolidació estructural de murs a partir de la reposició de nous volums.

Per altra banda es realitzà un seguiment arqueològic de l’enretirada de la senyalística antiga, l’excavació dels forats per col·locar els nous suports, a més de diverses actuacions de caràcter no invasiu per marcar l’itinerari, millor assenyalat, i la instal·lació de nova senyalística.

Amb aquesta acció, segons han explicat des de l’Ajuntament, s’han refet completament els continguts tant a nivell textual com gràfic, renovant el discurs històric i arqueològic i l’experiència de la visita autoguiada. També s’ha assenyalat millor l’itinerari de visita.

Aquesta intervenció ha estat realitzada sota la direcció arqueològica de Jordi Hernández–Gasch, amb la restauradora Maria Magdalena Escalas i amb el suport tècnic de Pere Sureda Ginard.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt