Ara llegint
Sant Llorenç descomptarà més de 60.000 euros de la tarifa de fems a grans productors que han reciclat

Sant Llorenç descomptarà més de 60.000 euros de la tarifa de fems a grans productors que han reciclat

Un total de 33 establiments turístics del municipi de Sant Llorenç que han aconseguit separar més del 40% dels seus residus en fraccions reciclables es beneficiaran d’una reducció de la seva tarifa de residus.

En total, 42 establiments turístics i comercials han participat d’aquest programa que aquest 2022 complirà dotze anys d’aplicació al municipi. Avui dematí s’han presentat a l’Auiditòrium sa Màniga els resultats de les tarifes diferenciades de residus dels generadors singulars de l’any 2021.

A través de la adequada separació dels residus, els establiments han aconseguit un estalvi total de 60.782,84 euros, que es repartirà entre els 33 establiments turístics que han separat en més d’un 40% dels seus residus les fraccions de paper, vidre, envasos lleugers i FORM. Dels 42 establiments participants, 9 no han assolit els objectius marcats a l’Ordenança fiscal.

Per fraccions, els generadors singulars han separat durant el 2021:

  • 295.563 quilgrams de paper i cartó
  • 219.105 quilgrams d’envasos lleugers
  • 163.804 quilgrams de vidre
  • 1.352.734 quilgrams de bioresidus

Per finalitzar l’acte, al que hi han assistit el batle de Sant Llorenç, Pep Jaume, juntament amb els regidors de Medi Ambient, Jaume Bassa, el regidor de Turisme, Colau Bordal, el regidor de Serveis Generals, Nofre García i la regidora de Zona Costanera, Emilia Díaz-Asnesio, s’ha fet una entrega de diplomes als participants i una guia de residus del sector HORECA.

La intenció de l’Ajuntament es continuar apostant per la prevenció amb la idea que “el millor residu és el que no es produeix”, segons han explicat. Augmentar les taxes de reutilització i de reciclatge i reduir el malbaratament alimentari, un increment del control d’incidències amb la recollida selectiva o la incorporació del sector HORECA, restaurants i cafeteries en el control i seguiment de producció de residus són algunes de les propostes de futur per tal de seguir en el camí de la sostenibilitat i continuar incrementat el reciclatge i les bones pràctiques ambientals al municipi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt