Ara llegint
La campanya “Som gestió de residus” vol reforçar la corresponsabilitat en l’economia circular i el reciclatge

La campanya “Som gestió de residus” vol reforçar la corresponsabilitat en l’economia circular i el reciclatge

La campanya "Som gestió de residus" vol reforçar la corresponsabilitat en l’economia circular i el reciclatge

La campanya de sensibilització «Som gestió de residus» posa l’èmfasi en la corresponsabilitat de totes les persones i institucions en els processos d’economia circular, per reincorporar els residus al cicle econòmic productiu de manera ambientalment eficient, mitjançant la reutilització i el reciclatge.

El director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, juntament amb representants d’entitats que conformen els sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP), han presentat les accions previstes en el marc de d’aquesta campanya durant el mes de maig.

La proposta té com a objectiu incrementar els esforços de tots els agents implicats per assolir els objectius establerts per la Unió Europea i per la normativa d’aplicació en matèria de preparació per a la reutilització i el reciclatge. Es posa en valor el fet que tots som peces fonamentals en la correcta gestió dels residus que generam, tant el Govern com els consells insulars, els ajuntaments, la ciutadania, les empreses de recollida i tractament, els gestors de residus, els centres educatius i els SCRAP.

Aquesta iniciativa, coordinada per la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, a través del Servei de Residus, compta amb la col·laboració d’onze sistemes de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP) de sis tipus de fraccions: envasos de paper, envasos lleugers, envasos de vidre, piles, bateries i aparells elèctrics i electrònics.

En la roda de premsa d’aquest dilluns han participat Leticia Pou, d’Ecoembes; Roberto Fuentes i Ivan Tolsà, d’Ecovidrio, i Raquel Ayora i Julio Lema, en representació dels sistemes de responsabilitat ampliada de les fraccions de piles i bateries, així com d’aparells elèctrics i electrònics, respectivament.

Després del llançament d’un primer espot publicitari el passat novembre amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, aquest mes es difondran i publicaran en diverses plataformes els missatges publicitaris que formen part de la campanya.

Per al disseny d’aquesta acció de comunicació s’ha comptat amb l’experiència de la consultora Gram Sostenibilitat i la productora audiovisual Tresques Comunicació i Audiovisuals, que ha fet sis microcàpsules i sis anuncis publicitaris centrats en cadascuna de les sis fraccions específiques dels SCRAP. Els audiovisuals es difondran a partir de dimarts en IB3 Televisió, IB3 Ràdio, mitjans digitals i xarxes socials, fins al final del mes.

Paral·lelament, es col·locaran anuncis en suports exteriors als autobusos de l’EMT. A més, es duran a terme actuacions de conscienciació al carrer per acostar el missatge a la ciutadania.

El director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu Domínguez, ha remarcat que: “Totes les parts implicades estem treballant. Disposem de fons i tecnologia, però allà on no arriben aquests recursos, arriba la ciutadania. El que volem avançar és demanar la col·laboració de tots els ciutadans i empreses del nostre territori. És fonamental i imprescindible sensibilitzar, informar i conscienciar. Tots som part del procés”.

La campanya ha comptat amb la participació de persones influents a les Illes Balears com Cas Horrach, @cas.horrach en Instagram; Rabassó i Andreu, @radiorabasso en Instagram; components de l’equip «De tres no en feim un» i de «Jo en sé + que tu» d’IB3, i les integrants d’Anam Fent (@anamfent.podcast), que, juntament amb persones de diferents franges d’edat i àmbits socials, ajudaran a apropar els conceptes més rellevants de la campanya per assolir els objectius entre tots.

L’última campanya d’aquestes característiques es va dur a terme l’any 2018. Per aquest motiu, el Govern de les Illes Balears ha considerat necessari emprendre una acció de comunicació amb l’objectiu principal de conscienciar els agents implicats en la gestió per millorar, conjuntament, l’assoliment dels objectius exigits per la normativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt