Ara llegint
Sevillano s’acomiada del càrrec amb l’inici de les obres de la rotonda de Son Macià

Sevillano s’acomiada del càrrec amb l’inici de les obres de la rotonda de Son Macià

Sevillano s'acomiada del càrrec amb l'inici de les obres de la rotonda de Son Macià

El conseller de Mobilitat i Infraestructures en funcions, Iván Sevillano, ha supervisat avui l’inici de les obres la millora integral a la Ma-14, entre Manacor i Felanitx i la nova rotonda de Son Macià, en el que probablement sigui la seva darrera intervenció pública del seu departament. Sevillano ha estat acompanyat del coordinador en Cap d’Infraestructures, Miguel Ángel Sagrera, a més del batle de Manacor, Miquel Oliver, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler i representants d’ambdós consistoris.

Al detall, la intervenció, que s’iniciarà la setmana vinent i té una durada de sis mesos amb un pressupost de 3 milions d’euros d’euros, té previst la rehabilitació del ferm en tot el tram de carretera que uneix els nuclis de Felanitx i Manacor. A més, està previst substituir les barreres de seguretat  que es troben en mal estat amb la incorporació de sistemes de protecció especial pels motoristes.

La novetat del projecte és la construcció d’una nova rotonda en la intersecció de la carretera que dóna accés al nucli urbà de Son Macià i la seva dotació amb il·luminació LED de baix consum per donar major seguretat a aquesta zona. I des d’un punt de vista mediambiental, s’ha de dir que en aquest projecte s’aprofitarà gran part de l’asfalt antic per reciclar-ho i aprofitar-ho de nou. D’aquesta manera s’estalvia nou àrid de pedrera, ha destacat el propi Sevillano.

L’obra es farà sense haver de menester expropiacions ni ampliacions.

Compromís amb manacorins i felanitxers

El conseller de Mobilitat i Infraestructures en funcions, Iván Sevillano, ha explicat que «com manacorí em sent molt emocionat de poder concloure aquesta legislatura donant el sus a l’inici de les obres d’aquest important projecte pel Llevant mallorquí. Ens varen comprometre amb els veïns i veïnes de Manacor i Felanitx que en aquesta legislatura iniciarien aquesta obra, i estem molt contents de poder dir que hem complit».

Sevillano ha afegit que «amb aquesta actuació donem solució a una carretera que necessita aquesta millora. L’estat del ferm es troba en un estat molt degradat així com els vorals. Ara, donarem més seguretat i comoditat als usuaris de la via».

Respecte a la nova rotonda, es construirà per tal de distribuir el trànsit de la Ma-14, entre el ramal de Son Macià i el camí dels horts; es vol que els vehicles que giren a l’esquerra (provinents de Manacor) puguin fer el gir amb major seguretat. Per tal motiu, i per a permetre el gir cap al camí dels horts dels vehicles provinents de Felanitx, s’afegirà també un nou espai de gir.


Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt