Ara llegint
Alaior dona la benvinguda a Pau Sintes, proclamat Jove Xef Europeu a Noruega

Alaior dona la benvinguda a Pau Sintes, proclamat Jove Xef Europeu a Noruega

Alaior dona la benvinguda a Pau Sintes, proclamat Jove Xef Europeu a Noruega

Pau Sintes Juanico, proclamat Jove Xef Europeu 2022 fa uns dies a la competició celebrada a Noruega, ha rebut un acte de reconeixement a la sala de plens de l’Ajuntament d’Alaior. Encapçalat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, l’homenatge ha comptat amb les intervencions del batle d’Alaior, José Luis Benejam, i Silvia Anglada, cuinera i mentora del xef, juntament amb Toni Tarragó (restaurant Es Tast de na Silvia).

Sintes va guanyar el passat dissabte la final de la competició “European Young Chef Award” de l’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme), en la que van participar representants de 9 regions europees de gastronomia. Ho va fer cuinant dues versions, una tradicional i una altra innovadora, de la recepta d’albergínies plenes. Precisament, a més del vídeo de presentació que s’ha projectat durant l’acte d’avui capvespre, el Jove Xef Europeu ha mostrat també algunes imatges dels seus plats i ha explicat com ha estat el procés de creació i preparació de la recepta guanyadora. Per als plats que va cuinar al concurs, va emprar verdures ecològiques Santo Domingo i de la finca S’Ullestrar, mel Dolçamar, les flors d’all de Micromenorca, l’oli i els ous de la finca Son Felip i formatge DO Mahón-Menorca, a més de vi de la bodega Binifadet i cervesa Talaiòtica de Grahame Pearce per acompanyar-los.

Durant la seva intervenció, el batle d’Alaior ha destacat la humiltat de Sintes i també la seva il·lusió, element indispensable per a qualsevol repte de la vida. També li ha desitjat una gran projecció futura, però recordant sempre els orígens, d’on venim. Per la seva banda, Susana Mora ha donat les gràcies a Sintes i a tothom que ha fet possible “haver posicionat Menorca com a referent gastronòmic, demostrant, una vegada més, que aquí tenim un altíssim nivell en creativitat i tècnica. I si això s’ajunta amb un producte local excel·lent i una tradició mediterrània ben viva, tenim un resultat guanyador”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt