Ara llegint
Ciutadella fa tractaments insecticides i demana precaució davant la presència d’erugues de processionària

Ciutadella fa tractaments insecticides i demana precaució davant la presència d’erugues de processionària

Ja s’han detectat aquestes erugues baixant dels pins a diversos indrets de l’illa i amb l’augment progressiu de les temperatures anirà augmentant la seva presència

Aquestes darreres setmanes ja s’han vist erugues de processionària baixant dels pins a diversos indrets de l’illa i amb l’augment progressiu de les temperatures els dos mesos vinents anirà augmentant la seva presència, per aquest motiu des de l’Ajuntament de Ciutadella demana precaució als ciutadans que vagin a zones boscoses o amb presència de pins.

L’Ajuntament de Ciutadella realitza des de fa anys tractaments insecticides amb endoteràpia a un total de 594 pins de diversos espais municipals com escoles i escoletes, zones amb parcs infantils, pipicans i altres zones verdes del municipi per intentar que aquests pins, incloses zones molt utilitzades pels ciutadans, estiguin lliures d’aquesta plaga.

El tractament amb endoteràpia és una tècnica que consisteix a injectar un producte als arbres que afecta les erugues quan devoren les fulles i evita que arribin a l’estadi urticant i té una efectivitat de gairebé el 100%. La processionària és problemàtica perquè quan davalla de l’arbre causa urticària i pot ser molt perillosa, tant per a les persones com per a alguns animals, i per com malmet el mateix arbre. A part dels tractaments amb endoteràpia també es fan revisions periòdiques i s’eliminen i destrueixen algunes bosses manualment, quan és possible.

A Es Pinaret és l’IBANAT qui realitza anualment un tractament preventiu amb Bacillus thuringiensis, un insecticida biològic que fa servir per a controlar plagues forestals i agrícoles, però no és 100% efectiu i, per tant, hi pot haver presència d’aquest insecte. També a la mateixa zona, l’IBANAT i l’Ajuntament de Ciutadella han instal·lat caixes niu per aus insectívores i també per a rates pinyades, que són depredadors de les papallones de la processionària del pi.

Tot i que les zones on es fan tractaments amb endoteràpia estan pràcticament lliures de processionària, com que també hi ha zones privades i públiques amb presència de pins on no es fan tractaments o no són del tot efectius, es demana als ciutadans precaució les setmanes vinents, que evitin tocar les erugues i que duguin les seves mascotes fermades per evitar accidents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt