Ara llegint
El Consell de Menorca dedica el calendari de 2023 a la Reserva de Biosfera

El Consell de Menorca dedica el calendari de 2023 a la Reserva de Biosfera

Un any més, el Consell Insular posa a disposició de la ciutadania el nou calendari de paret per a l'any que ve. Per a aquest any 2023, retrà homenatge al 30è aniversari de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera per la UNESCO. L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha estat l'encarregada de confeccionar el calendari i ho ha fet il·lustrant els 12 projectes de sostenibilitat més destacats que impulsa actualment l'òrgan gestor de la reserva. Així s'explica a la primera pàgina del calendari: "La UNESCO va declarar l'illa reserva de biosfera el 1993 en reconeixement als valors naturals, històrics i culturals, així com pel compromís dels seus habitants amb la sostenibilitat, compatibilitzant el desenvolupament econòmic i social amb la preservació del patrimoni. Aquest any ja es compleixen trenta anys d'aquesta declaració, i des de llavors es promouen polítiques encaminades a aconseguir l'equilibri entre desenvolupament social, econòmic i mediambiental". L'impuls de projectes d'educació ambiental, la protecció del cel nocturn, l'estratègia de biodiversitat, el Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera, la gestió de platges i la geodiversitat, l'Estratègia Alimentària, la marca Menorca Reserva de Biosfera o l'Estratègia Menorca 2030 són alguns dels projectes reflectits en aquest calendari, que juntament amb cadascuna de les imatges escollides compta amb un breu text explicatiu del treball que es realitza en la matèria. La portada, una fotografia d'un lloc menorquí en vista aèria realitzada per Juanjo Pons, cerca il·lustrar també un altre dels camps d'acció de la reserva de biosfera, com és la conservació i posada en valor del patrimoni paisatgístic de l'illa. Les fotografies de l'interior han estat realitzades per David Arquimbau, Beatriz Burgos, David Cardona Coll, Daijiro, Guillermo Gallego Sánchez, Joan Mercadal, Sílvia Mus, Juanjo Pons, Fèlix de Pablo i Carlos Silvestre Tejero. Aquest calendari 2023 del Consell Insular és la primera de tot un seguit d'activitats d'homenatge que s'organitzaran al llarg de l'any amb motiu del 30è aniversari de Menorca Reserva de Biosfera. El Consell Insular ja ha posat a disposició els calendaris de forma gratuïta a les dues seus insulars a Maó i Ciutadella, així com als ajuntaments de cada municipi de l'illa.

Un any més, el Consell Insular de Menorca posa a disposició de la ciutadania el nou calendari de paret per a l’any que ve. Per a aquest any 2023, retrà homenatge al 30è aniversari de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera per la UNESCO. L’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha estat l’encarregada de confeccionar el calendari i ho ha fet il·lustrant els 12 projectes de sostenibilitat més destacats que impulsa actualment l’òrgan gestor de la reserva.

Així s’explica a la primera pàgina del calendari: “La UNESCO va declarar l’illa reserva de biosfera el 1993 en reconeixement als valors naturals, històrics i culturals, així com pel compromís dels seus habitants amb la sostenibilitat, compatibilitzant el desenvolupament econòmic i social amb la preservació del patrimoni. Aquest any ja es compleixen trenta anys d’aquesta declaració, i des de llavors es promouen polítiques encaminades a aconseguir l’equilibri entre desenvolupament social, econòmic i mediambiental”.

L’impuls de projectes d’educació ambiental, la protecció del cel nocturn, l’estratègia de biodiversitat, el Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera, la gestió de platges i la geodiversitat, l’Estratègia Alimentària, la marca Menorca Reserva de Biosfera o l’Estratègia Menorca 2030 són alguns dels projectes reflectits en aquest calendari, que juntament amb cadascuna de les imatges escollides compta amb un breu text explicatiu del treball que es realitza en la matèria.

La portada, una fotografia d’un lloc menorquí en vista aèria realitzada per Juanjo Pons, cerca il·lustrar també un altre dels camps d’acció de la reserva de biosfera, com és la conservació i posada en valor del patrimoni paisatgístic de l’illa.

Les fotografies de l’interior han estat realitzades per David Arquimbau, Beatriz Burgos, David Cardona Coll, Daijiro, Guillermo Gallego Sánchez, Joan Mercadal, Sílvia Mus, Juanjo Pons, Fèlix de Pablo i Carlos Silvestre Tejero.

Aquest calendari 2023 del Consell Insular és la primera de tot un seguit d’activitats d’homenatge que s’organitzaran al llarg de l’any amb motiu del 30è aniversari de Menorca Reserva de Biosfera.

El Consell Insular ja ha posat a disposició els calendaris de forma gratuïta a les dues seus insulars a Maó i Ciutadella, així com als ajuntaments de cada municipi de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt