Ara llegint
El GOB denuncia que s’ha disparat amb esopeta un falcó pelegrí

El GOB denuncia que s’ha disparat amb esopeta un falcó pelegrí

El GOB denuncia que s'ha disparat amb esopeta un falcó pelegrí

El Grup d’Ornitologia Balear (GOB) ha denunciat al SEPRONA i als Agents de Medi Ambient l’entrada al Centre de Recuperació de Fauna d’un falcó pelegrí per tir amb escopeta. El falcó, segons recorden, és una espècie protegida, però tot i així aquest tipus de fet es va repetint, indiquen.

Des del GOB esperen que aquesta vegada es pugui determinar l’autor i que se li apliquin les sancions que preveu la llei, entre les que hi ha penes de presó. “És inadmissible que a Menorca passin aquest tipus d’agressions”, diuen des del grup ecologista.

El falcó es va localitzar a l’inici del Polígon Industrial de Maó, sense poder volar. La radiografia ha permès confirmar que havia estat tirotejat amb una escopeta de caça. Té tres perdigons allotjats, un dels quals li ha provocat una fractura a l’ala esquerra que li impedeix el vol. L’animal es troba actualment a les instal·lacions del Centre de Recuperació, en procés de cura. Està per veure si la fractura soldarà prou bé com per permetre retornar el falcó a la llibertat. Els falcons cacen al vol, i necessiten unes ales en perfecte estat per poder alimentar-se, recorden des del GOB.

L’ingrés de falcons tirotejats al Centre de Recuperació de fauna no és excepcional. Els últims casos són de l’any 2020, en el que es van recollir dos falcons per aquest fet. “Tenint en compte que el lloc dels fets va variant i la baixa probabilitat de que un animal ferit sigui localitzat i comunicat al GOB, ens fa témer de que aquesta pràctica injustificable sigui massa habitual a Menorca”, expliquen.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt