Ara llegint
Illes Balears i País Valencià comparteixen experiències de conservació de la posidònia

Illes Balears i País Valencià comparteixen experiències de conservació de la posidònia

Illes Balears i País Valencià comparteixen experiències de conservació de la posidònia

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat valenciana, Julio Gómez, han visitat, aquest divendres, el Parc nacional marítim-terrestre de l’arxipèlag de Cabrera per conèixer els projectes de gestió que s’hi duen a terme. Aquesta visita tanca una jornada tècnica de tres dies en què el personal de les conselleries de Medi Ambient i Territori, Agricultura, Pesca i Alimentació i la d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica han compartit estratègies comunes de conservació de la biodiversitat.

La Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental ha mostrat interès en seguir l’exemple de les Illes Balears amb el model de gestió de la retirada de posidònia de les platges, així com la implantació d’un servei d’informació per als navegants amb el Telèfon Posidònia, la cartografia actualitzada de la posidònia i la seva consulta a través de l’aplicació.

Mas ha agraït la visita del personal tècnic valencià i ha assegurat que «és un orgull que actuacions pioneres com les que vam engegar a les Illes Balears durant la passada legislatura serveixin com a experiència a altres territoris, que alhora ens ajuden a millorar les mesures desenvolupades». En aquest sentit, el director general ha recordat que, a l’Estat, «només les Illes Balears i el País Valencià tenen desenvolupada una normativa específica per a la conservació de la posidònia».

Per la seva banda, Gómez ha situat la visita en compartir experiències dels valors ambientals que comparteixen els dos territoris, i en la importància de seguir reivindicant aspectes competencials claus per a la gestió de la biodiversitat marina.

Pel que fa a la conservació dels espais naturals protegits, s’ha posat en valor l’acord de custòdia marina entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i el GEN-GOB i Soldecocos. Cal recordar que aquest projecte de governança participativa és pioner a l’Estat i que s’està realitzant, actualment, als illots de Llevant d’Eivissa i a Formentera després d’haver aprovat els respectius Plans de Gestió de la Xarxa Natura 2000.

Igualment, amb el personal tècnic de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, han visitat les Reserves marines del Toro i Malgrats per conèixer les tasques de gestió i vigilància d’aquests espais a les Illes Balears. L’arxipèlag és la comunitat que té un major número de reserves marines, deu en concret, que suposen més de 66 mil hectàrees.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt