Ara llegint
El port de Ciutadella disposarà de dues rampes interiors per ordenar millor el trànsit

El port de Ciutadella disposarà de dues rampes interiors per ordenar millor el trànsit

El port de Ciutadella disposarà de dues rampes interiors per ordenar millor el trànsit

PortsIB acaba d’aprovar els plecs per al concurs de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella. Aquest concurs, estructurat en cinc lots de sis barques cadascun, per a un total de trenta embarcacions, s’estendrà durant un període de quatre anys. La mesura, ratificada en el Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears, introdueix un sistema de control i regulació en un àmbit que, fins al moment, mancava d’aquests, amb l’objectiu de garantir la seguretat i l’ordre en la navegació portuària i marítima.

La decisió respon a la necessitat de millorar la gestió en l’ús de les rampes, segons han detallat des d’aquesta institució. Anteriorment, el procés permetia a qualsevol empresa accedir després de realitzar una sol·licitud i abonar un cànon, sense un límit específic en el nombre d’embarcacions. Aquest canvi significatiu cerca restringir l’accés únicament a les empreses que resultin adjudicatàries en el concurs, establint un marc operatiu que asseguren que serà més estructurat, segur i ordenat.

Aquesta iniciativa no tan sols cerca millorar la seguretat dins del port, sinó també elevar la qualitat del turisme nàutic, promovent pràctiques responsables i sostenibles entre les empreses del sector. És fruit del consens entre la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua i l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques (Asmen), després d’un diàleg constructiu que es va dur a terme en una reunió clau el passat 13 de març, on es van explorar solucions a les necessitats del sector nàutic.

El canvi en la política d’accés a les rampes reflecteix el compromís ferm de la Conselleria amb la seguretat marítima, la protecció ambiental, i el foment d’un turisme nàutic de qualitat. En regular el nombre d’embarcacions, es cerca evitar la saturació i assegurar una navegació segura per a tots.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt