Ara llegint
El sector hoteler se’n duu mig milió dels ajuts BGreenMenorca per millorar el patrimoni natural

El sector hoteler se’n duu mig milió dels ajuts BGreenMenorca per millorar el patrimoni natural

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha resolt la concessió d’ajuts BGreenMenorca a establiments turístics. En total s’han concedit 445.071,60 euros que estaran destinats a actuacions de conservació, millora i restauració del patrimoni natural de Menorca.

Les ajudes permetran a les empreses turístiques de l’illa l’execució d’un ampli ventall d’actuacions per a millores en gestió i pràctiques sostenibles i per reduir l’impacte de la seva activitat sobre el medi de la Reserva de Biosfera de Menorca. Entre elles, reduir la contaminació lumínica, reduir la generació de residus i millorar-ne la gestió en origen, millorar l’eficiència energètica i hídrica i gestionar les zones verdes de forma sostenible.

Per a cada actuació sol·licitada, l’import màxim subvencionable era del 75% sobre el cost total, i sempre amb una quantitat màxima de 15.000 euros. Entre les empreses objecte de la concessió hi ha bars i restaurants, allotjaments turístics com ara hotels, apartaments i agroturismes o establiments de turisme actiu.

Del total concedit, la part més important estarà destinada a la gestió sostenible dels residus, ja que 19 projectes rebran un ajut de 151.055 euros en total, que permetrà que els establiments turístics puguin reduir i gestionar d’una forma més eficient els seus residus.

Els projectes en d’eficiència hídrica rebran un total de 117.093 euros, per a 12 projectes que fomentaran accions per reduir el consum d’aigua o la seva reutilització. Per altra banda, 10 projectes destinats al monitoratge i control de consum rebran un total de 80.337 euros. Els 7 projectes per a actuacions sobre l’enllumenat exterior en adaptació al Reglament de Medi Nocturn de Menorca tindran un ajut de 60.256 euros en total. Finalment, 8 projectes per a zones verdes sostenibles rebran la quantitat de 36.330 euros.

En declaracions, el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha volgut recordar la importància de la col·laboració público-privada en la gestió sostenible, que ha considerat “imprescindible per fer passes valentes cap a un altre model de gestió de la nostra illa. Els valors de Menorca com a Reserva de Biosfera fan possible iniciatives com aquesta”.

Projecte BGreenMenorca

El projecte “BGreenMenorca Desenvolupament de l’ecoturisme a Menorca” és un projecte impulsat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular per fomentar un turisme més conscient i corresponsable amb el manteniment dels valors de la reserva de biosfera, en línia amb el que preveu el Pla d’Acció. Promou actuacions per a la conservació, millora i restauració del patrimoni natural de Menorca i l’impuls de la sostenibilitat al sector turístic, i té una dotació total de 750.000 € de fons procedents de l’Impost de Turisme Sostenible del Govern de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt