Ara llegint
Es posa en funcionament el servei de bus llançadora de Ciutadella al far de Punta Nati

Es posa en funcionament el servei de bus llançadora de Ciutadella al far de Punta Nati

El dissabte 1 de juliol va començar aquest servei amb dues expedicions (dues anades i dues tornades) amb recollida i sortida des de la Via Perimetral de Ciutadella i arribada al pàrquing del far de Punta Nati. El servei estarà en funcionament els mesos de juliol i agost d’aquest 2023 a les hores de la posta de sol i màxima afluència.

La prova pilot realitzada durant els mesos de juliol i agost del 2022 en els horaris de capvespre i per atendre l’afluència massiva de visitants i turistes que acudeixen a aquest espai per gaudir de la posta de sol, va ser valorada positivament tant per, les persones usuàries del servei, com pels veïns de la zona i per l’empresa que va realitzar el servei.

L’objectiu d’aquesta prova pilot pretenia regular l’accés de vehicles privats en un espai natural especialment protegit i fomentar l’accés amb transport públic.

Atesos els inconvenients per als veïns residents de la zona i els múltiples problemes de congestió de trànsit detectats en les hores de la posta de sol que feien impossible la circulació en cap dels dos sentits de la via.

Atès que aquest espai ha esdevingut lloc de peregrinació habitual per part dels visitants que romanen a la nostra illa durant els mesos estivals, amb major incidència durant el mes de juliol i agost.

Per a la proposta del servei de bus llançadora a Punta Nati perquè el servei sigui viable, permeti assegurar la satisfacció de les persones usuàries i redundi en les polítiques destinades a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, s’han tingut en compte els següents aspectes:

• L’hora de la posta de sol es va modificant diàriament, per tant és necessari revisar els horaris del servei cada 15 dies.
• El vehicle que realitzarà el servei disposa d’una capacitat de fins a 30 passatgers.

Compra i gestió de bitllets.

El servei de bus llançadora estarà disponible de dilluns a diumenge, els horaris es modificaran cada 15 dies, atès el canvi d’hora de la posta de sol.

Per a la gestió i compra dels bitllets es pot consultar el següent enllaç:

  • Web per reserves online https://www.bus.e-torres.net/ca/tickets
  • Les pàgines web estan adaptades a dispositius mòbils
  • Pàgina web per a reserves online amb pagament amb targeta bancària
  • Quiosc a la parada de Vía Perimetral i Plaça Pins, venda anticipada
  • A bord de l’autobús a l’hora d’iniciar el viatge

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt