Ara llegint
La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca elabora 5.000 agendes escolars solidàries

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca elabora 5.000 agendes escolars solidàries

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha posat en marxa les agendes escolars solidàries, un projecte d’economia social del Centre Especial d’Ocupació, Lligall Art Gràfic. Hi han participat 17 centres educatius de l’illa, i s’han elaborat prop de 5.000 exemplars.

La iniciativa neix amb la voluntat de posar en valor l’economia social, donat que les activitats que desenvolupen els Centres Especials d’Ocupació, com el de la nostra impremta, tenen com a principal objectiu la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. Més enllà d’una activitat econòmica, reforça la seva identitat personal, facilita l’ocupació i possibilita la generació de contactes socials enfocats a una actitud responsable i productiva.

Gairebé la totalitat de la plantilla de Lligall està constituïda per persones amb discapacitat (en un centre especial d’ocupació s’ha de comptar amb un mínim d’un 70% de persones amb discapacitat igual o superior a un 33%) i duen a terme feines, encàrrecs i projectes relacionats amb el món de la impressió.

El projecte de les agendes neix amb la intenció d’oferir una edició personalitzada als centres eductius, pels escolars dels instituts i escoles de primària de Menorca. El format d’enquadernació permet la màxima participació productiva de persones amb diversitat funcional, i s’hi inclouen pàgines de divulgació cultural, mediambiental, de diversitat social o l’habitatge facilitat pel Consell Insular de Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt